LEGGER IKKE OPP: Tida er ikke inne for Ola Vigen Hattestad å gi seg helt enda. I bakgrunnen samboer Katja Visnar  med sønnen deres, Ludvig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LEGGER IKKE OPP: Tida er ikke inne for Ola Vigen Hattestad å gi seg helt enda. I bakgrunnen samboer Katja Visnar med sønnen deres, Ludvig. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Sprintlandslaget:

Ola Vigen Hattestad vraket etter sykdomsåret: - Når jeg er frisk og i form, er jeg fortsatt blant de beste

Men tida er ikke inne for å legge opp helt enda.

(Dagbladet): Ola Vigen Hattestad er ferdig på sprintlandslaget. Det bekrefter langrennsløperen i en status på sin egen Facebook-side.

Hattestad har vært en del av sprintlandslaget i mange år, men fikk før påske beskjeden om at han ikke lenger er en del av laget etter en vinter med mye sykdom.

- Skuffa? Selvfølgelig. Jeg er skuffa fordi jeg mener at når jeg er frisk og i form, er jeg fortsatt blant de aller beste. Og skuffa fordi jeg mener neste års OL-løype (og stilart) passer meg veldig bra, skriver Hattestad på Facebook.

Men 35-åringen er langt fra bitter fra å ikke bli tatt ut. Han forklarer at Vidar Løfshus og sprinttrener Arild Monsen har tatt ut sprinterne med best resultater fra forrige sesong, og at det er rettferdig.

Forrige sesong var altså preget av så mye sykdom at Hattestad stilte til start i færre renn enn først tenkt. Han tror det hadde blitt annerledes uten sykdommen, og har planer om å fortsette med ski litt til. For legge opp, det vil han ikke gjøre ennå, skriver han på Facebook.

Landslagssjef Vidar Løfshus presenterer uttaket til elitelagene senere i dag, der Hattestad altså ikke er en del av sprintlandslaget etter tolv år på laget.

Hattestad har tre gull og ett sølv i NM, to VM-gull, ett VM-sølv og en VM-bronse. I tillegg har han også gull fra sprinten i Sotsji-OL.

Dagbladet har vært i kontakt med Hattestad, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.