Ola Vigen Hattestads kjæreste lurte alle

Ingvild Flugstad Østberg viste krefter i Sandnes.

VISTE KREFTER: Ingvild Flugstad Østberg måtte gi tapt for Katja Visnar (venstre) i spurten. Men Flugstad Østberg tauet lenge på feltet, og viste at formen var god. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
VISTE KREFTER: Ingvild Flugstad Østberg måtte gi tapt for Katja Visnar (venstre) i spurten. Men Flugstad Østberg tauet lenge på feltet, og viste at formen var god. Foto: Jørgen Kvalsvik / DagbladetVis mer

SANDNES (Dagbladet): Blinkfestivalen foregår for tiden i Sandnes. I dag var det klar for 10 km rulleskirenn, fellesstart for damer. Der viste Ingvild Flugstad Østberg (23) krefter, og ble beste norske jente på en tredjeplass.

Sprinteren førte an feltet store deler av løpet og så meget solid ut. Men på oppløpet kom Ola Vigen Hattestads kjæreste Katja Visnar og tok seieren.

- Jeg er kjempefornøyd med rennet i dag, og egentlig positivt overrasket, akkurat som i går, sier Ingvild Flugstad Østberg til Dagbladet.

Visnar sterkest Gjøvik-jenta hevder det ikke var gårsdagens kraftprøve opp Lysebotn som fortsatt satt i beina og gjorde at hun tapte spurten.

- Nei, det var ikke gårsdagen. Jeg er superhappy etter dette, og tok to spurtpriser underveis. De andre spurter bedre enn meg, rett og slett, sier Østberg.

Det var altså Ola Vigen Hattestads slovenske kjæreste, Katja Visnar, som tok seieren i rulleskirennet.

- Jeg var veldig klar over at noen kom til å komme. Jeg lå og dro de siste to rundene, og tenkte noen kunne komme bak og ta det. Det kan jo også hende hun hadde vært sterkest selv om hun hadde dratt, det vet jeg jo ikke, sier Østberg til Dagbladet.

Lekte seg Flugstad Østberg hevder formen er god - og drev også og rykket i kjent Northug-stil.

- Det var egentlig ingen vits i, det var bare for moro. Jeg følte meg pigg. Det er gøy å se om man tåler å gå i rykk og napp, sier 23-åringen til Dagbladet.

- Jeg var mest opptatt av at det skal være bra trening. jeg følte meg sterk og det gjør meg ingenting at jeg ikke vinner. Man prøver selvsagt, men det var en helt annen fart når de kom bakfra på den måten. Da ble det sånn.

Kristin Størmer Steira brakk staven i rulleskirennet, og hadde ikke sjans på å ta seieren. Astrid Uhrenholdt Jacobsen var med helt der oppe.

Norges skidronning Marit Bjørgen kommer til Sandnes for å delta på Blinkfestivalen.