Ola vil bli sjef

STAVANGER (Dagbladet): Et defensivt RBK klarte seg utmerket godt uten en hytteferierende Nils Arne Eggen i seriegeneralprøven. Vikarierende sjef, Ola By Rise, utelukker ikke at han tar over som hovedtrener hvis Eggen gir seg.

For etter kampen innrømmet By Rise at hans trenerambisjoner går i retning av å bli øverste sportslige sjef på Lerkendal.

- Ja, jeg har tenkt tanken, og det er ikke sikkert at det er uaktuelt heller, sier By Rise til Dagbladet.

I humør

Han innrømmer at han følte et ekstra ansvar i går.

- Klart. Det er forskjell på å være i krigen og i Heimevernet. Men det gikk bra. Jeg liker denne jobben.

I går fikk By Rise selskap av sportsdirektør Rune Bratseth i plexiglassburet på Stavanger stadion.

- Jeg må jo bare si at denne seieren var en typisk lagledertriumf, gliste sportsdirektøren ironisk etter matchen.

Ola By synes det var greit med støtte av rutinerte Bratseth.

- Veldig bra at Rune var med. Det viktigste er at vi har et trenerteam som fungerer i RBK. Før kampen fikk vi hjelp av Bjørn Hansen på den defensive organiseringa. Så vi klarte oss godt uten Nils. Men mandag er han tilbake med full kraft igjen.

By Rise har også hatt telefonisk kontakt med Eggen i løpet av helga.

Ta fri!

- Jeg snakket med ham kjapt før kampen, men vi diskuterte ikke det sportslige. Nils var i strålende humør, og lurte mest på om Rune Bratseth kom til å ha på seg treningsdrakt eller dress under kampen, ler han.

Spillerne lot heller ikke til å savne sjefen veldig. Bent Skammelsrud mener det er sunt for hele RBK-miljøet at Eggen tar seg fri av og til.

- Nils er Nils, på godt og vondt. Ingen tvil om at vi trenger ham. Men jeg synes Nils kunne ta seg fri fra flere treninger til daglig. Han trenger ikke være her hele tida, sier Skammelsrud til Dagbladet.

Sjøl om RBK vant greit over Viking, innrømmer gutta at de er mer usikre enn vanlig før sesongstart. Christer Basma er den som har fått mest kjeft, både fra Eggen og presse etter en rekke svake treningskamper. I går var han tilbake på høyrebackplassen.

- Vi bør vel ikke avskrives i serien, men jeg merker det har vært tungt å motivere seg gjennom en lang vinter. De siste ukene mener jeg likevel å ha merket en nivåheving på treningene, sier Basma til Dagladet.

KOMFORTABEL SJEF: Ola By Rise sier sjøl at det ikke er utenkelig at han erstatter Nils Arne Eggen som RBK-sjef hvis Eggen bestemmer seg for å legge trenergjerningen på hylla.- Jeg liker denne jobben, sier By Rise til Dagbladet.