TIL OL:   Kjetil Borch (t.v.) og Olaf Tufte vant i dag og er klare for OL. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
TIL OL: Kjetil Borch (t.v.) og Olaf Tufte vant i dag og er klare for OL. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Olaf Tufte (40) klar for sitt sjette OL

Til topps i dag.

(Dagbladet): Roeren Olaf Tufte (40) og makker Kjetil Borch (26) vant finalen i dobbeltsculler i OL-kvalifiseringen i dag. Dermed er de klare for sommerens leker i Rio de Janeiro.

Den norske båten konkurrerte mot Marko Marjanovic og Andrija Sljukic fra Serbia om seieren. Serberne ledet inntil det var rodd drøyt halvveis i Luzern, men kunne ikke tukte avslutningen til nordmennene.

Tufte og Borch var to sekunder foran i mål. Tsjekkerne Michal Plocek og Matyas Klang ble nummer tre og var 0,59 sekund for seint ute til å ta den siste OL-plassen.

Norges vinnertid var 6.14,04.

Tufte deltar altså i OL av en alder av 40 år. Fra før har han to OL-gull og to VM-gull, alle i singlesculler. Tufte har tidligere uttalt at han har tro på medalje i OL. Fra før har han OL-sølv i dobbeltsculler fra 2000.

40-åringen deltar i OL for sjette gang. Til NRK sier han:

- Det gikk som jeg fryktet. Vi gikk beinhardt ut fra start. Ingen hadde lyst til å miste denne billetten. Men etter en stund var jeg ganske kjørt og Kjetil måtte dra litt, og så kom vi sammen litt uti løpet. Det var veldig deilig å være to i båten i dag, å kjenne at når jeg gikk tom, så var det en som ikke var villig til å gi seg.

- Det var jævlig mye som sto på spill, det er alt eller ingenting. Det siste døgnet har vært tøft, forteller Borch til NRK.

Dagbladet oppdaterer saken