Olaf Tufte (40) klar for sitt sjette OL

Til topps i dag.

TIL OL:   Kjetil Borch (t.v.) og Olaf Tufte vant i dag og er klare for OL. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
TIL OL: Kjetil Borch (t.v.) og Olaf Tufte vant i dag og er klare for OL. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Roeren Olaf Tufte (40) og makker Kjetil Borch (26) vant finalen i dobbeltsculler i OL-kvalifiseringen i dag. Dermed er de klare for sommerens leker i Rio de Janeiro.

Den norske båten konkurrerte mot Marko Marjanovic og Andrija Sljukic fra Serbia om seieren. Serberne ledet inntil det var rodd drøyt halvveis i Luzern, men kunne ikke tukte avslutningen til nordmennene.

Tufte og Borch var to sekunder foran i mål. Tsjekkerne Michal Plocek og Matyas Klang ble nummer tre og var 0,59 sekund for seint ute til å ta den siste OL-plassen.

Norges vinnertid var 6.14,04.

Tufte deltar altså i OL av en alder av 40 år. Fra før har han to OL-gull og to VM-gull, alle i singlesculler. Tufte har tidligere uttalt at han har tro på medalje i OL. Fra før har han OL-sølv i dobbeltsculler fra 2000.

40-åringen deltar i OL for sjette gang. Til NRK sier han:

- Det gikk som jeg fryktet. Vi gikk beinhardt ut fra start. Ingen hadde lyst til å miste denne billetten. Men etter en stund var jeg ganske kjørt og Kjetil måtte dra litt, og så kom vi sammen litt uti løpet. Det var veldig deilig å være to i båten i dag, å kjenne at når jeg gikk tom, så var det en som ikke var villig til å gi seg.- Det var jævlig mye som sto på spill, det er alt eller ingenting. Det siste døgnet har vært tøft, forteller Borch til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer