UTENFOR PALLEN: Olaf Tufte ble nummer fire i ro-VM. Foto: EPA/URS FLUEELER/NTB Scanpix
UTENFOR PALLEN: Olaf Tufte ble nummer fire i ro-VM. Foto: EPA/URS FLUEELER/NTB ScanpixVis mer

Olaf Tufte fikk den sure fjerdeplassen i ro-VM

Gull til Tsjekkia.

(Dagbladet): Olaf Tufte rodde i dag VM-finale i singlesculler i franske Aiguebelette. Finalebilletten ble sikret etter en rå spurt i semifinalen for to dager siden.

Nordmannen startet i bane 1 på det 2000 meter lange løpet. Han var aggressiv fra start og var lenge med de beste i starten. Etter 500 meter passerte han som nummer fire, og det var håp om en norsk overraskelse.

- Dette er imponerende roing av Olaf, uttalte NRK-kommentator Lars Bjønnes.

Men Tufte fikk det tøft mot slutten, og var ikke i nærheten av medalje i mål. Han måtte til slutt ta til takke med den sure fjerdeplassen, rundt seks sekunder bak bronsen.

- Men du verden for et løp av Tufte, mente Bjønnes.

Forhåndsfavoritten Mahé Drysdale (36) fra New Zealand tapte gullet på målstreken til Ondrej Synek fra Tsjekkia. Mindaugas Griskonis fra Litauen tok bronsen.

Lenge siden VM-medalje Olaf Tufte har ikke tatt medalje i et VM eller OL siden OL-gullet i Beijing 2008, men veteranen fra Nykirke tok bronse i EM tidligere i år.

Det var nettopp Mahé Drysdale Tufte slo i OL-finalen i 2008, men det vil seg ikke for veteranen fra New Zealand for tiden, som også tok sølv i VM i fjor.

Med maks klaff kunne Tufte kjempet om medalje i dag, selv om hovedpersonen selv ikke våget å drømme om edelt metall før løpet.

Klar for OL Tufte var allerede klar for OL i Rio de Janerio neste år med finalebilletten. 39-åringen har to gull (singlesculler) og ett sølv (dobbelsculler) fra sine tidligere OL-deltakelser.

Finalefeltet:
Olaf Tufte (Norge), Mahe Drysdale (New Zealand), Damir Martin (Kroatia), Mindaugas Griskonis (Litauen), Ondrej Synek (Tsjekkia) og Angel Fournier Rodriguez (Cuba).

Den norske duoen Kristoffer Brun og Are Strandli rodde inn til bronsemedaljer på Aiguebelette-sjøen i Frankrike i dobbeltsculler lettvekt tidligere i VM. Jakob Hoff og Kjetil Borch ble sist i B-finalen i VM tidligere i dag, og skuffet stort.