Olaf Tufte fikk den sure fjerdeplassen i ro-VM

Gull til Tsjekkia.

UTENFOR PALLEN: Olaf Tufte ble nummer fire i ro-VM. Foto: EPA/URS FLUEELER/NTB Scanpix
UTENFOR PALLEN: Olaf Tufte ble nummer fire i ro-VM. Foto: EPA/URS FLUEELER/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Olaf Tufte rodde i dag VM-finale i singlesculler i franske Aiguebelette. Finalebilletten ble sikret etter en rå spurt i semifinalen for to dager siden.

Nordmannen startet i bane 1 på det 2000 meter lange løpet. Han var aggressiv fra start og var lenge med de beste i starten. Etter 500 meter passerte han som nummer fire, og det var håp om en norsk overraskelse.

- Dette er imponerende roing av Olaf, uttalte NRK-kommentator Lars Bjønnes.

Men Tufte fikk det tøft mot slutten, og var ikke i nærheten av medalje i mål. Han måtte til slutt ta til takke med den sure fjerdeplassen, rundt seks sekunder bak bronsen.

- Men du verden for et løp av Tufte, mente Bjønnes.

Forhåndsfavoritten Mahé Drysdale (36) fra New Zealand tapte gullet på målstreken til Ondrej Synek fra Tsjekkia. Mindaugas Griskonis fra Litauen tok bronsen.

Lenge siden VM-medalje Olaf Tufte har ikke tatt medalje i et VM eller OL siden OL-gullet i Beijing 2008, men veteranen fra Nykirke tok bronse i EM tidligere i år.

Det var nettopp Mahé Drysdale Tufte slo i OL-finalen i 2008, men det vil seg ikke for veteranen fra New Zealand for tiden, som også tok sølv i VM i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.