Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Olaf Tufte flau over hjemkommunen

Legger ned ballbinge.

FLAU OVER HJEMKOMMUNEN: Olaf Tufte syns det er håpløst å rive en ballbinge på grunn av klager på støy. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet
FLAU OVER HJEMKOMMUNEN: Olaf Tufte syns det er håpløst å rive en ballbinge på grunn av klager på støy. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Horten kommune bestemte seg for å rive ned veggene i en ballbinge i Åsgårsdstrand etter at naboene klaget på støyen, kokte det nesten over for OL-mesteren Olaf Tufte. 

I et innlegg på Facebook-sida si, reagerte han med store bokstaver på saken fra lokalavisa Gjengangeren

- Nå ble jeg flau av kommunen jeg vanligvis er stolt av, skrev Tufte, og utdypet det overfor lokalavisa

- Å fjerne et aktivitetstilbud som er i bruk i den tidsepoken vi er nå, hvor tv og dataspill er i ferd med å vinne over aktiviteten, er helt sjanseløst, sier han til Gjengangeren. 

Det var kommuneoverlegen Niels Kirkhus som tok avgjørelsen om å rive ned ballbingen kommunen i sin tid bygget. Overfor Gjengangeren innrømmer Kirkhus at avgjørelsen var vanskelig, men at naboenes krav på et godt bomiljø til slutt ble avgjørende. 

- Det er den intense støyen fra ballbingen vi har reagert på. Det, og det faktum at brukerne ikke har brydd seg om de tids- og bruksbegrensninger som har vært ved denne bingen. Det har ikke vært mulig for oss å sitte ute når det har vært så intens og vedvarende støy fra bingen på kveldstid, sier naboen som klaget. 

Tufte har forståelse for klageren dersom det er skrik og skrål på nattestid, men lurer på om voksne noen ganger glemmer hvordan det er å være barn. Han mener uansett at Horten kommune ikke bør rive ned et aktivitetstilbud som er i daglig bruk. 

- Fy skam til kommunen i denne saken, sier Tufte til Gjengangeren.

Hele Norges coronakart