Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Olaf tufte gjør comeback - satser mot OL i 2016

- Jeg tror det er mulig.

GJØR COMEBACK: Olaf Tufte gjør comeback og satser mot OL 2016.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
GJØR COMEBACK: Olaf Tufte gjør comeback og satser mot OL 2016. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

Roeren Olaf Tufte (37) gjør comeback og satser mot OL i Rio de Janeiro i 2016. Det fortalte den dobbelte OL-mesteren under et arrangement hjemme på gården sin i Nykirke i Vestfold fredag, melder VG

Denne sesongen la han årene til side og tok seg en pause fra konkurranser, men neste sesong er han tilbake.

— Det er 1001 dager igjen til OL og 1008 dager igjen til OL-finalen. Det handler om å tro. Jeg har veldig lyst og tror det er mulig. Det er fullt mulig å komme tilbake, men jeg må roe meg. Jeg har skrudd sammen et godt team i dette året, sa Tufte, ifølge VG.

— Jeg ror ikke først og fremst for å vinne gull, men fordi jeg vil se hvor god jeg kan bli. Flyet til treningssamlingen i Portugal går 29. november. Jeg er med. Det blir en veldig lang vei til Rio, men jeg er med, fortalte Tufte.

OL-helt Han tok OL-gull i singlesculler i Aten i 2004 og i Beijing fire år senere. I London-lekene i fjor ble vestfoldingen sistemann i semifinalen. Hvis Tufte stiller i lekene i Rio de Janeiro, blir det hans sjette OL.

Han var OL-debutant i 1996. I Sydney i 2000 ble det sølv i dobbeltsculler sammen med Fredrik Bekken. Tufte har også tatt to gull, ett sølv og tre bronse i VM.

Gulljubel uten Tufte Under Tuftes hvileår har det norske rolandslaget hatt en stor utvikling. I høst ble det to VM-gull. Kjetil Borch og Nils Jakob Skulstad Hoff gikk til topps i dobbeltsculler, mens Are Strandli og Kristoffer Brun ble verdensmester i lettvekt dobbeltsculler.

I tillegg sørget Birgit Skarstein for sølv i AS-singlesculler (arms and shoulders).

(NTB)