BRONSE: Sammen med Kjetil Borch tok Olaf Tufte bronse i sommer-OL i Rio i fjor. Foto: AP /Luca Bruno/ NTB Scanpix
BRONSE: Sammen med Kjetil Borch tok Olaf Tufte bronse i sommer-OL i Rio i fjor. Foto: AP /Luca Bruno/ NTB ScanpixVis mer

Olaf Tufte

Olaf Tufte og Kjetil Borch hevdet at de la opp samtidig

Lurte Dagbladet trill rundt.

EDIT: Denne saken ble publisert som en sannhet lørdag kveld. Seinere ble det klart at Tufte og Borch ikke legger opp, men at det dreide seg om en aprilsnarr.

(Dagbladet): En av norsk idretts aller største legender, roeren Olaf Tufte, hevdet lørdag at han legger årene på hylla.

- Seks OL, og jeg har gitt OL i Tokyo i 2020 en sjanse, men jeg har innsett at jeg har krysset mållinja for siste gang. Det er en tøff avgjørelse jeg deler med Kjetil Borch, men vi drar inn årene nå. Jeg vil gi mer informasjon i en pressemelding i morgen tidlig. Olaf, skrev han på sin Facebook-side.

Tufte har tatt medaljer i fire OL. Fra sølvet i Sydney 2000, ble det gull både i Athen 2004 og Beijing 2008. Bronsen fra Rio i sommer ble det siste han gjorde i robåten.

- Er det ikke på tide, da?, spurte Tufte Dagbladet da vi ringte for å høre om Facebook-nyheten stemte.

- Alt til sin tid, vil jeg påstå. Det er på tide å gi familien det de fortjener, sa Tufte.

Skulle prioritere familien

Han hevdet videre at det var familien som var grunnen til at han skulle legge opp.

- Vi har gått noen runder, og vi håpet på at vi skulle kunne kjøre lenger. Men det har vært ganske tøft for de hjemme. Jeg har jo holdt på i noen og tyve år. Nå er det på en måte de som har dratt i den snora, sa han.

- Jeg kjenner jo selvfølgelig alderen, men jeg skulle gjerne klart å holde ut litt til. Men jeg føler jeg går ut med flagget noenlunde til topps, sa Tufte videre.

- Det er vemodig, selvfølgelig, det har vært livet mitt i 25 år nå. Jeg kommer til å savne rofamilien, samholdet, menneskene og alt det der. Jeg har vært priviligert som har fått lov til å holde på med dette.

Også Kjetil Borch snakket velvillig om at han skulle legge inn årene da Dagbladet slo på tråden.

- Det er som Olaf skrev i Facebook-meldingen. Jeg har oppnådd medalje i alle mesterskap. Jeg føler vel egentlig at når Olaf ikke skal satse videre, så er det heller ikke noe jeg kommer til å gjøre. Nå er det utdanning og den karrieren som blir veien videre, sa Borch.

Tufte og Borch gjorde seg utilgjengelige for pressen lørdag kveld, men i løpet av helga ble det klart at det dreide seg om en aprilsnarr.