Olafs ville gullfest

Det skal godt gjøres å overgå den hysteriske feiringa Olaf Tufte og kameratene sørget for da han endelig kom tilbake fra dopingkontrollen i går.

ATEN (Dagbladet): Da den olympiske mesteren kom ut av bilen og kom gående inn på plenen foran Ballos Apartments - roernes idylliske bosted 50 meter fra stranda i Nea Makri - ble det klart hvor båten bar.

Med en diger gul lue - påsydd gullbånd - startet Tufte på en seiersdans med armer og bein i alle retninger, mens han sang ut:

«Jeg er i kjempeform, jeg er i kjempeform.»

Han hilste så til Ylvis-brødrene for spontankopien av nummeret deres.

Det tok seg ytterligere opp da Tufte fikk beskjeden fra nabogården hjemme om at de nettopp hadde fått en kvigekalv, gitt blanke i kjønnet og navngitt den nyfødte «Olaf».

-  Tenk på den avløseren som kommer dit og skal dra i jurene til Olaf, sier Olaf.

Startet festen

Tufte var i kjempeform, slo vannflaska over hodet på folk, og fikk klare oppfordringer fra vennegjengen fra Horten som så ut til å ha feiret gullet på forhånd i flere dager.

-  Hei, Laffen. Kutt ut blomstene nå, og begynn å drikk med begge henda.

Kjæresten Aina ville gi tilbake kransen, men Olaf ba henne beholde den.

Han traff tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl.

-  Takk skal du ha, sa han til Bjørge Stensbøl.

-  Takk skal du ha, sa Stensbøl til Tufte.

Tufte fikk kastet til seg en boksøl under temasjef Kjell Emblems gulltale. Han la ikke skjul på at det skulle feires.

-  Nå ser jeg fram til å slappe av med venner, familien og en kald pils.

Skar seg

Han fikk slåbrok i presang av Roforbundet, som en ekte champion, og mottok gratulasjonstelegram fra kong Harald, statsminister Kjell Magne Bondevik og kulturminister Svarstad Haugland.

Og fikk så champagnespruten rett i øynene fra de elleville kameratene. Tufte måtte faktisk skylles med vann i ansiktet før han fikk en ny sprut champagne rett i vidåpent gap.

Kameratgjengen sang «Vi har en konge, vi har en konge» og danset og skrålte.

De avsluttet med å kaste Tufte i sjøen på stranda like nedenfor. Det endte selvfølgelig med at Tufte skar seg på ei kråkebolle så blodet rant, og måtte plastres sammen før festen fortsatte med middag for 40 av de nærmeste.

Og gullfest til langt på natt.

Hjem til jobb

Tufte tippet han kom til å bikke tidlig:

-  Erfaringsmessig så blir det bare å sitte helt utslått og apatisk. Jeg orker ingenting. Men vi skal ha det moro likevel. Det er en kjempegjeng her med kjæresten min, familien og vennene mine. Så det blir nok en ørliten feiring. Men først må jeg få lov til å komme til meg sjøl.

Sier Tufte, som drar hjem på tirsdag. Ferie er det ikke tid til.

-  Nå skal jeg hjem til høstonna for å sitte på traktoren, sier Tufte.

Og legger til at det nok også blir en del oppmerksomhet for kjæresten:

-  Jeg må vel bruke litt ekstra tid på henne nå, men ikke siter meg på det, for det kommer hun bare til å bruke mot meg.

SKÅÅÅÅL: - Hei, Laffen. Kutt ut blomstene nå, og begynn å drikk med begge henda, ropte kameraten Øyvind Tomter og sprutet champagnen rett i gullstrupen til Olaf Tufte.
I KJEMPEFORM: Med ei diger gul lue, - påsydd gullbånd - startet Tufte på en seiersdans med armer og bein i alle retninger.
I VANNET: Kameratene avsluttet formiddagsfeiringa med å kaste Olaf Tufte i sjøen på stranda nedenfor hotellet.
I MIDDAG: Olaf Tufte avsluttet jubeldagen med middag sammen med de 40 nærmeste. Gullfesten varte til langt på natt.