TIL SYKESTUA: Helene Olafsen falt under dagens snowboardcross-trening i Rosa Khutor Extreme Park. Dette bildet ble tatt da hun endte på tredjeplass under prøve-OL samme sted i fjor. Foto: NTB Scanpix
TIL SYKESTUA: Helene Olafsen falt under dagens snowboardcross-trening i Rosa Khutor Extreme Park. Dette bildet ble tatt da hun endte på tredjeplass under prøve-OL samme sted i fjor. Foto: NTB ScanpixVis mer

Olafsen sendt til medisinsk test etter fall på trening

- Ikke superalvorlig.

SOTSJI (Dagbladet): Snowboardhåpet Helene Olafsen falt på trening i Rosa Khutor Extreme Park rundt klokka 10 norsk tid i dag.

Hun ble fraktet ut av OL-anlegget på båre, og er nå til medisinsk test. Det skulle være pressetreff med henne nå, men det er avlyst.

- Har slått hodet - Hun kom ned da vi sto der nede i målområdet. Det eneste jeg vet er at hun har falt, og slått hodet, sier pressesjef Ole J. Askeland til Dagbladet.

- Hun er ved bevissthet. Men hun må undersøkes før vi vet noe mer, legger han til.

Noen minutter seinere snakker Dagbladet med trener Ross Hindman, som så deler av fallet - og deretter rakk en kort samtale med Olafsen.

- Kort fortalt så kom hun litt sidelengs opp i lufta fra et hopp. Jeg så ikke landinga nøyaktig fra der jeg sto, men hun landet, og falt. Hun slo seg litt, og strakk nakken litt. Men det er ingenting superalvorlig. Hun har ikke hjernerystelse eller noe sånt, sier trener Ross Hindman til Dagbladet.

DEMPER FRYKTEN: - Det er  ingenting superalvorlig, sier Olafsens trener Ross Hindman til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem
DEMPER FRYKTEN: - Det er ingenting superalvorlig, sier Olafsens trener Ross Hindman til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det er et ganske normalt fall. Jeg har sett flere gå omkull der på samme måte. Jeg har sett dramatiske fall, hvor alle trenere gaper, men det var ikke sånn nå. Vi snakket om det, hun var selvsagt stresset, men hun har det bra.

- Vil hun delta i øvelsen på mandag?

- Det er opp til legen, ikke treneren. Men hvis hun er kritisk skadd, så blir det ikke konkurranse.

- Følte hun smerte?

- Bare at hun kjente en smerte i nakken. Men det kan hun ha sagt om meg. For jeg er en «pain in her neck», sier Hindman.

Olafsen har deltatt i OL en gang før - da ble hun nummer fire i snowboardcrossøvelsen i Vancouver i 2010. Målsettingen hennes var å ta et steg opp og kapre medalje i Sotsji.

Blir undersøkt nå Hun ligger på fjerdeplass i verdenscupen, men har slitt med flere skader.

- Hun blir undersøkt nå, og så fort vi vet resultatet av de undersøkelsene, kommer vi med ytterligere opplysninger, sier Ole J. Askeland.

- Helene har skadet seg før, og hun har hatt hjernerystelse før. Hun tar dette med et smil, tenker jeg, sier det mannlige snowboardcrosshåpet Stian Sivertzen til Dagbladet etter sin gjennomkjøring i OL-traseen i dag.