GULLJAKT: Olav Lundanes jakter tre VM-gull under årets mesterskap i orientering. Her fra fjorårets VM i Sverige. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix
GULLJAKT: Olav Lundanes jakter tre VM-gull under årets mesterskap i orientering. Her fra fjorårets VM i Sverige. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpixVis mer

Olav Lundanes jakter tre VM-gull: - Det er mulig

Orienteringsløperen Olav Lundanes forsvarte VM-gullet på langdistanse tirsdag. Nå jakter 29-åringen på ytterligere to gull i Estland.

Torsdag venter mellomdistanse både for ham, Magne Dæhli, Eskil Kinneberg og Andrine Benjaminsen.

- Hele laget har brukt dagen godt til restitusjon etter gårsdagen, sa landslagssjef Kenneth Buch onsdag kveld.

For Lundanes blir mellomdistansen en ny mulighet til å ta VM-medalje.

- Jeg har et mål om å ta tre medaljer også under årets VM, men jeg vet at det er en høy målsetting og at det blir tøft, sier han og utelukker ikke at det kan bli edleste valør også på mellomdistansen og stafetten.

- Det er mulig, og jeg var veldig nær i fjor. Samtidig er det mye som må klaffe, både for meg og for hele laget på stafetten.

På tirsdag fikk han bekreftet at formen er i rute da han tok gull på langdistanse.

-Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk det til å stemme teknisk etter at jeg slet litt periodevis i ukene før mesterskapet. Men under mellomdistansen er det ikke samme terrengtype. Her er det litt finere i bunnen og dermed ikke helt sammenlignbart.

(©NTB)