Olav Lundanes løp inn til sitt fjerde VM-gull

I orientering.

GULL:  Olav Lundanes tok i dag sitt fjerde VM-gull i orientering. Foto: Remy Steinegger / NTB scanpix
GULL:  Olav Lundanes tok i dag sitt fjerde VM-gull i orientering. Foto: Remy Steinegger / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Olav Lundanes (28) løp inn til karrierens fjerde VM-gull i orientering da han vant langdistansen i Strömstad-Tanum torsdag.

Lundanes var i en egen divisjon i de svenske skogene og noterte tiden 1.33,27.

En strålende avslutning av franske Thierry Gueorgiou sørget for at han tok sølvet med 1.46 minutter opp til Lundanes.

Sunnmøringen fra Ålesund hadde opparbeidet seg et forsprang på 45 sekunder til Gueorgiou allerede på den første TV-posten etter 4,5 kilometer.

Lundanes holdt ledelsen gjennom hele løpet og var aldri truet. Sveitseren Daniel Hubmann var på sølvplass gjennom det meste av løpet, men heller ikke han var like skarp som Gueorgiou på tampen og måtte nøye seg med bronsen 2.05 minutter bak den suverene norske vinneren.

Lundanes tok sølv på mellomdistansen tidligere i mesterskapet. Også da lå han an til gull før han gjorde en liten feil mot slutten.

28-åringen tok sitt første VM-gull nettopp på langdistansen under VM i Trondheim for seks år siden. Han gjentok bedriften med gull i Lausanne to år senere. I 2014 tok han også gull. Da gikk mesterskapet i Asiago i Italia og distansen var mellomdistanse.

Lundanes har totalt fire sølv og tre bronse i VM-sammenheng.

Carl Godager Kaas og Magne Dæhli ble nummer fem og seks. Kaas var 5.52 minutter bak Lundanes. Dæhli hadde 6.06 minutter opp.

Norge bør ha et bra lag til lørdagens stafett.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer