<strong>OPPTAKLET ALLEREDE:</strong> Aberdeen-spiller Peter Pawlett måtte holde tunga i munnen og håpe på flaks da han slo sin pasning i gårsdagens semi. Det blir neppe færre flenger når Celtic og Rangers møtes på samme bane i dag. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB Scanpix
OPPTAKLET ALLEREDE: Aberdeen-spiller Peter Pawlett måtte holde tunga i munnen og håpe på flaks da han slo sin pasning i gårsdagens semi. Det blir neppe færre flenger når Celtic og Rangers møtes på samme bane i dag. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Old Firm kl. 14.30: Matta i oppløsning før hatkampen

- Kan påvirke laguttaket, sier Deila.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GLASGOW (Dagbladet): I dag er dagen skotsk fotball har ventet på i to år og ni måneder:

Endelig er det klart for Old Firm igjen. Celtic skal møte Rangers i ligacupens semifinale, tre sesonger etter at de blå fra Glasgow gikk konkurs og ble sendt nedover i divisjonssystemet.

Deilas Mjøndalen-minne Da Celtic-manager Ronny Deila møtte pressen på onsdag, erklærte han at dette vil bli hans største kamp som trener. Selv om han har vært gjennom følelsesladde lokaloppgjør også tidligere:

- I Strømsgodset hadde vi en kamp mot en annen klubb. Jeg kan ikke en gang si hva den heter. Vi kalte dem bare ved deres postnummer, 3050. Det er en plass vi bare kjører gjennom, sa Deila.

Han snakket om Mjøndalen, laget Strømsgodset - under Deilas ledelse - slo 2-1 i cupen i 2011. Den kampen ble fulgt av 4937 tilskuere. I dag er det ventet i overkant av 50.000 på den stemningsfulle nasjonalarenaen Hampden Park i Glasgow, som huser begge semifinalene i ligacupen.

Opptaklet bane Det gir selvsagt en nøytral bane for den meget intense duellen, men om noen mot formodning skulle forvente finfotball i vinterkalde Skottland, må de nok tro om igjen.

Etter gårsdagens semifinale her mellom Aberdeen og Dundee, en kamp Dundee vant 2-1, så det ut som 22 muldvarper hadde holdt det gående i 90 minutter, uten pause.

- Jeg trodde vi skulle få se mer kvalitetsfotball, sa Dundee-manager Jackie McNamara etterpå.

- Enkelte ganger, da vi kontret, så det som vi slo dårlige pasninger - bare fordi ballen spratt opp. Jeg så Derek McInnes (Aberdeens manager) ble frustrert tidlig i kampen også, akkurat som jeg selv ble. Dere kunne selv se hvor vanskelig det var å føre ballen. Da spillerne flyttet standfoten, skled gresset opp bak dem, forklarte McNamara.

Deila ser på banen Banemannskap har gjort sitt beste for å tette hullene, men det vil neppe ta lang tid før nye flenger rives opp når Old Firm-taklingene begynner å fly.

Deila sier han tar forholdene med i laguttaksvurderingen:

- Banen vil muligens påvirke mitt valg av spillere, sa Deila onsdag.

- Jeg må ta med alle vurderinger i hodet mitt. Banen er ikke den beste, så det vil være en faktor. Det faktum at det er kamp her på lørdag betyr at det vil bli verre på søndag, sier Deila.

- Vi er et godt lag I seriespillet har Rangers sakte, men sikkert, klatret mot toppen igjen. For øyeblikket ligger de blå an til å få spille playoff om opprykk til skotsk Premier League, men førsteplassen er de trolig for langt unna - den har Hearts et jerngrep om.

Celtic leder på sin side toppdivisjonen med tre poeng til Aberdeen, og en kamp til gode. Deilas menn er med andre ord storfavoritter til å vinne den 400. utgaven av Old Firm.

- Et godt lag kan vinne på en god bane, en dårlig bane og på kunstgress. Og vi er et godt lag. Vi må være klar over det, sier Deila.

• Rangers-Celtic har avspark kl 14.30, og kampen vises direkte på TV 2 Sportskanalen.

<strong>MYE Å PLUKKE PÅ:</strong> Banemannskaper gjorde sitt beste for å bøte på skadene i pausen i går. Foto: NTB Scanpix
MYE Å PLUKKE PÅ: Banemannskaper gjorde sitt beste for å bøte på skadene i pausen i går. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer