Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oldens OL-deltakelse kan være i fare

Ble skadet i skulderen søndag.

SKADET: OL-aktuelle Sondre Olsen ble skadet i skulderen i søndagens kamp mot Storhamar. Nå kan OL være i fare for Vålerengas poengkonge.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
SKADET: OL-aktuelle Sondre Olsen ble skadet i skulderen i søndagens kamp mot Storhamar. Nå kan OL være i fare for Vålerengas poengkonge. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ishockeyspilleren Sondre Oldens tror han rekker OL til tross for at han skadet skulderen i søndagens kamp mot Storhamar.

Vålerengas poengkonge ble sendt til legevakten røntgenundersøkelse, men det skal ikke være snakk om noe brudd, og ifølge ham selv så rekker han OL.

— Skulderen hoppet vel litt ut, men det er ikke noe brudd eller noe slikt. Alt skal nok gå fint, sa Olden til VG søndag kveld.

Han opplyste at han skal til en MR-undersøkelse på Olympiatoppen mandag. Torsdag setter den norske OL-troppen i ishockey seg på flyet til Sotsji.

Skaden oppsto i 3. periode i kampen der Vålerenga slo Storhamar 3-2 på Jordal Amfi søndag kveld.

21-åringen, som er den beste norske poengplukkeren i eliteserien med 22 mål og 30 assister på 37 kamper, pådro seg en skulderskade og er sendt på legevakten.

— Det så ikke bra ut. Han skal til legevakten og ta røntgen. Vi vet ikke hvor alvorlig det er før legen får sett på det. Det er veldig trist hvis han ikke kan spille OL på grunn av dette, sier VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen til NTB.

Olden var en av Vålerengas tre målscorere mot Storhamar søndag kveld.

Laget tok ledelsen i første periode gjennom Brendan Brooks, før Lars Erik Hesbråten utlignet for Storhamar like før annen periode var halvspilt.

Noen minutter senere ga Olden hjemmelaget ledelsen, og etter det ga de den aldri fra seg.

Morten Ask scoret VIFs tredje noen minutter ut i 3. periode. Pål Johnsen skapte spenning 50 sekunder før slutt, men nærmere kom ikke Storhamar.

— Vi spiller en bra kamp og skaper mye, men scorer ikke nok mål, sier Shampo. Vålerenga har opplevd en formsvikt etter nyttår, og mistet serieledelsen til erkerival Stavanger Oilers.

— Jeg synes vi spiller bedre og bedre. Vi var gode mot Stjernen og Frisk, men var dårlige mot Stavanger, sier VIF-treneren. Etter søndagens kamp er Vålerenga fem poeng bak serielederen, men har én kamp til gode.

(NTB)

Hele Norges coronakart