Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oldham dropper signering av voldtektsdømt fotballspiller

Selv om svigerfaren ville støtte klubben økonomisk.

 BLIR IKKE SIGNERT LIKEVEL:  Ched Evans, her for Manchester City i 2009, blir likevel ikke signert av Oldham. Avtalen skal ha vært så godt som i boks, til klubbens hovedsponsor truet med å trekke seg. Foto: AP Photo/Paul Thomas
BLIR IKKE SIGNERT LIKEVEL: Ched Evans, her for Manchester City i 2009, blir likevel ikke signert av Oldham. Avtalen skal ha vært så godt som i boks, til klubbens hovedsponsor truet med å trekke seg. Foto: AP Photo/Paul Thomas Vis mer

(Dagbladet:) Voldtektsdømte Ched Evans (26) blir ikke signert av Oldham likevel. Det oppplyser Sky på sin nettside.

Tidligere i dag ble det kjent at den voldtektsdømte fotballspilleren Evans, var nær en overgang til League One-laget Oldham.

26-åringens svigerfar var villig til å hjelpe klubben med to millioner pund, om svigersønnen fikk signere for laget.

Ifølge Skys kilder skal det ikke lenger være en avtale mellom de to partene, etter at en av klubbens hovedsponsorer ZenOffice truet med å trekke seg ut av klubben om Evans fikk en avtale med laget.

Så godt som kampklar
Den tidligere Manchester City-spilleren hadde skrevet under på de personlige betingelsene og var nær en plass i troppen til lørdagens oppgjør mot Doncaster, før hovedsponsoren truet med å trekke seg.

Walisiske Evans har slitt med å finne seg en klubb etter han ble løslatt fra fengsel i oktober. Han hadde da sonet halvparten av en dom på fem år for voldtekt.

Opprettholder sin uskyld
Ched Evans selv har lite å si om overgangen, men gjennom PFA (Professional Footballer's Association) takker han for støtten og hjelpen PFA gir, så Evans kan prøve å komme tilbake på fotballbanen.

- Fordi saken min er hos gjenopptakelseskommisjonen har jeg ikke kunnet uttale meg mye om saken min. Denne tausheten har blitt feiltolket som arroganse, og jeg vil gjerne si at dette er langt fra sannheten. Jeg fortsetter å opprettholde min uskyld, og ønsker å gjøre det klart at jeg helhjertet beklager virkningene som natten i Rhyl har hatt på mange mennesker. Også kvinnen det gjelder, står det i Evans' uttalelse fra PFA.

I sosiale medier har det vært mennesker som har støttet Evans, og vært hevngjerrige og fornærmende mot kvinnen som skal ha blitt voldtatt i Rhyl av Evans.

- Jeg ønsker å gjøre det klart at disse menneskene ikke er mine støttespillere, og jeg fordømmer deres handlinger helt, og vil fortsette med det, står det i uttalelsen.

Oldham har foreløpig ikke kommentert saken.