Øldrikking, spytting, urinering og slagsmål

TRONDHEIM/TROMSØ (Dagbladet): Øldrikking, spytting, urinering og kjevebrudd etter slagsmål på bare nevene. Ja, det gikk vilt for seg i 4. divisjonsoppgjørene Brage- Dalsguten og Leirfjord- Langnes sist helg.

I Trondheim havnet Frank Walstad, ni ganger NM-mester i boksing, i slagsmål med Dalsgutens sideback, John Arild Løkkbakk. Backen lå i går på operasjonsbordet på Regionsykehuset, med to brudd i kjeven. Samtidig gikk Frank Walstad til politiet:

- Det er jeg som er voldsofferet i denne saken, sier Walstad til Dagbladet. Han er ni ganger norgesmester i boksing, men på fotballbanen rager han ikke stort høyere enn Mini.

Slagsmålet oppsto etter et innkast. Da dommeren fikk øye på de to, var det full brytekamp. Begge fikk rødt kort.

- Kvelertak

Dalsguten-spiller Løkkbakk fortalte sin versjon til Adresseavisen i går:

- Jeg kom borti med skulderen, ikke mer enn en må tåle under en fotballkamp. I neste øyeblikk fikk jeg meg en tjatring på venstre hake. Med den andre hånden tok han kvelertak på meg, og begge to endte i bakken.

Slagsmålet er også en sak for fotballkretsen og Fotballforbundet, som også bør se nærmere på 4. divisjonsoppgjøret mellom Leirfjord og Langnes.

- Sjokkert

Denne kampen utartet til en fullkommen skandale. Dommeren valgte å blåse av kampen på stillingen 3-0 til hjememlaget. Da var det 20 minutter igjen av kampen. Men stemningen var så aggressiv at den sortklede ikke tok sjansen på å la skandale-kampen fortsette.

- Forferdelig. Jeg er sjokkert. Dette er en skam for idretten, sier hjemmelagets trener, Tor Håve til Helgeland Arbeiderblad.

Lista over vulgære hendelelser er lang:

  • Bortelagets målvakt så bokstavelig talt rødt da han ble utvist: Foran sjokkerte spillere og tilskuere nappet Langnes-keeperen det røde kortet fra dommeren og puttet det i munnen. Så spyttet han det ut igjen og rev det i fillebiter foran øynene på kamplederen.
  • I pausen gikk den samme keeperen for å late vannet. Han tok ibruk kraftige milder for å vise hva han mente om linjemannens innsats, og urinerte likegodt på mannens bil.
  • Flere vitner så at den samme spilleren kastet stein etter barn og andre tilskuere.

Drakk øl

Under kampen ble det for øvrig drukket øl på bortelagets laglederbenk, men det er uklart om det var ledere, spillere eller supportere som drakk alkohol.

- De faktiske forhold hersker det ifølge dommerrapporten ingen tvil om. Nå venter vi på versjonene fra de to lagene. I verste fall vil Langnes bli ekskludert fra seriespillet, sier Kjell Nikolaisen i Nordland Fotballkrets.