Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Brumm får aldri kamper for Aalesund

Spillselskapet Betsson har åpnet et spill ingen kan tjene på. De prøver å gjøre John Arne Riise litt gravid.

MÅ VELGE: Inntil videre er det ingen vei utenom NFFs krystallklare kjøreregler og lojalitet til Norsk Tipping. Ole Brumm vil under rådende omstendigheter aldri få lisens til å spille for Aalesund, skriver Morten P. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MÅ VELGE: Inntil videre er det ingen vei utenom NFFs krystallklare kjøreregler og lojalitet til Norsk Tipping. Ole Brumm vil under rådende omstendigheter aldri få lisens til å spille for Aalesund, skriver Morten P. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BETSSON MENER DE med den nye toårsavtalen med John Arne Riise - den som når det passer dem kan sette den høyt profilerte spillerens ambassadørstatus i et ett hundre prosent nøytralt pausemodus tilpasset Norges lover, et fotballtingvedtak og Norsk Tippings bransjeeksklusivitet - har åpnet døra for at India-proffen nå kan spille to vårsesonger (2016 og 2017) i Tippeligaen.

Som om det er Betsson som bestemmer det.

NORGES FOTBALLFORBUNDS LOJALITET til Norsk Tipping og Stortingets vedtatte spillpolitikk må nemlig ingen lure på. Den ligger fast og er absolutt. Inntil Norges lover eventuelt sier noe annet er det derfor en selvfølge at Norsk Tipping, som generalsponsor for vår fremste liga, påberoper seg ett hundre prosent eksklusivitet i det norske markedet. Og da spiller det selvfølgelig ingen rolle at en enkelt fotballsjel, selv om han har vært aldri så god og har tjent landet sitt i 110 landskamper, ønsker å avslutte karrieren sammen med broren sin.

At det i det hele tatt er mulig å tro på det under rådende omstendigheter og gjeldende lovverk, er for meg helt utrolig.

«ALT JEG VIL er å spille hjemme og få oppfylt min drøm, avslutte med bror», skriver John Arne Riise i bloggen som er blitt hans stemme utad. Det står det respekt av. Drømmern, altså. At han og lillebror Bjørn Helge har som mål å spille noen norske serierunder sammen før det hele er over kan ingen ta fra dem. Og det er det ingen som gjør heller.

Bare J.A.R. slutter å være kreativ.

Bare han slutter å tro det er mulig å være av-og-på-ambassadør for Betsson.

INNTIL VIDERE ER det ingen vei utenom NFFs krystallklare kjøreregler og lojalitet til Norsk Tipping. Spør bare Drillo som i 2007 mistet analysejobben sin i Vålerenga fordi han hadde en avtale med spillselskapet Expekt. Og er du ikke fornøyd med svaret, spør Drillo igjen som skjønte at det ikke var mulig å være litt gravid med Expekt da han ble landslagstrener igjen i 2009 - han var nødt til å terminere forholdet.

Og sånn er det for John Arne Riise også - Ole Brumm vil under rådende omstendigheter aldri få lisens til å spille for Aalesund.

Men John Arne Riise kan få det.

Om drømmen om å spille med bror virkelig er alt.

Og viktigere enn å tjene penger i Betsson.
 


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!