Kampen om seriegullet 2019

Ole Brumm ville stilt fullt RBK-lag mot Odd, Horneland må prioritere

Bodø/Glimt er sju poeng foran Dag-Eilev Fagermos skjema til seriegullet i november, Molde er fem og Odd to. Rosenborg er tre bak.

PÅ BENKEN MOT ODD?: Alexander Søderlund er Rosenborgs skarpeste sammen med Anders Konradsen. Det kan fort være ett hundre millioner kroner viktigere å ha dem sylskarpe i Zagreb onsdag til uka? Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
PÅ BENKEN MOT ODD?: Alexander Søderlund er Rosenborgs skarpeste sammen med Anders Konradsen. Det kan fort være ett hundre millioner kroner viktigere å ha dem sylskarpe i Zagreb onsdag til uka? Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DEN SISTE MÅNEDEN har Rosenborg fått tilbake troen på et 27. seriegull i enden av sesongen. De siste dagene har troen på et nytt Champions League-eventyr vokst seg sterke på Lerkendal.

BEGGE DELER ER mulig, men det er et par utfordringer der Rosenborg er akkurat nå. Det ene er kampprogrammet. Det andre er tabellposisjonen. Hvilket betyr at trener Eirik Horneland ikke kan gape over alt på en gang, han må prioritere.

Ta noen vanskelig, men helt nødvendige valg.

For deretter å håpe det beste.

20 POENG PER tiende seriekamp var Dag-Eilev Fagermos gullskjema da han ble spurt om sitt eget lags muligheter tidlig i sesongen. Da mente Odd-treneren at 60 poeng ville være i nabolaget til tittelen. Og med 33 poeng etter 17 serierunder er laget hans akkurat innafor, selv om 60 poeng kan synes litt lite slik Bodø/Glimt og Molde holder på.

Slår de Rosenborg hjemme i runde 18 er de fort litt mer enn det.

Odd-Rosenborg denne lørdagen er derfor en gedigen fotballkamp.

SEKS LAG ER i en realistisk fight for topp seks og de tre automatiske og stadig mer lukrative plassene til Europa 2020. Det er Bodø/Glimt (38), Molde (36), Odd (33), Brann (29), Rosenborg (28) og Vålerenga (26). Fire av dem er potensielle gullkandidater med 39 poeng igjen å spille om. For selv om Brann ligger poenget foran Rosenborg nå som tabellen endelig er oppdatert med de mange hengekampene, er det vanskelig å se Lars Arne Nilsens mannskap på topp i november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer