Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Einar ba om krisemøte

OBERHOF (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (27) ba om krisemøte med skytetrenerne Roger Grubben og Trond Kjøll etter rekordsvak skyting på fellesstarten i Oberhof i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte bom på tjue skudd er det svakeste Bjørndalen har prestert i årets sesong - og det passer dårlig knapt én måned før OL i Salt Lake City.

- Nå er det krise, og jeg trenger en prat med skytetrenerne for å finne ut hva vi skal gjøre videre nå. Skyteproblemene er ikke noe spill for galleriet. Dette er alvorlig og det kan ikke fortsette slik, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet et par timer etter en svak norsk dag på fellesstarten.

Frode Andresen (6 bom) ble beste nordmann på 12. plass, Ole Einar nummer 14, Halvard Hanevold (2 bom) nummer 15 og Egil Gjelland (4 bom) endte på 25. plass.

Terapi

Umiddelbart etter løpet i går dro Bjørndalen rett til skogs igjen for å teste ut ski for utstyrsleverandøren sin. For ham er det terapi for å få tankene vekk fra problemene for en stund.

- Det er ingen vits i å dra seg for langt ned. Jeg har gode erfaringer med å flytte fokus over på positive ting når det går dårlig.

Og her i Oberhof i gamle Øst-Tyskland har mannen som før jul så ut til å være Norges sikreste gullkort i OL fått motgangen midt i trynet:

Med 9., 4. og 14. plass - og 16 bom på 50 skudd og tre konkurranser - har Bjørndalen et problem å finne ut av.

Etter at han skjøt fullt hus i sesongåpningen i østerrikske Hochfilzen 6. desember, har Bjørndalen bommet på 36 av 110 skudd - altså på hvert tredje skudd!

Legger vekk børsa

- Hva er problemet?

- Jeg har ingen forklaring, og det er det som er så bekymringsfullt. Men at det er «rusk i forgasseren» er det liten tvil om. Jeg blir for defensiv og tør ikke slippe meg løs på standplass.

- Når skjøt du sist så dårlig som i dag?

- Det må ha vært i 1944...

En av teoriene han sjøl lanserte i går er at han rett og slett har skutt for mye. I går kveld bestemte han seg derfor for å legge vekk børsa i noen dager.

Refset trenerne

Landslagstrener Erlend Slokvik er også skuffet over skytingen.

- Dette var en tankevekker, og jeg ga klar beskjed til skytetrenerne om at dette er for dårlig. Nå må vi finne ut om vi gjør noe skyteteknisk galt. Jeg sier ikke at vi gjør det, men vi må iallfall finne ut av det. Vi er nødt til å sette oss ned med gutta og se om de sjøl har noen ideer om hva som kan være galt, sier Slokvik til Dagbladet.

Han minner om at de skjøt elendig her i Oberhof i fjor også, men at det da løsnet i Ruhpolding uka etter.

- Vi får håpe at det gjentar seg i år, sier mannen med ansvaret.

PS! Fellesstart står ikke på OL-programmet i Salt Lake City, men kommer trolig på programmet i Torino i 2006.

HELT SKUTT: Ole Einar Bjørndalen og geværet er ikke bestevenner om dagen. Etter løpet i går dro han til skogs igjen for å teste ski.
Hele Norges coronakart