PRIKKER INN FORMEN IGJEN? Ole Einar Bjørndalen tok sin første v-cupseier på lenge i helga, og nå satser han alle distanser i VM.Foto: SCANIPX/REUTERS/Markku Ulander/Lehtikuva
PRIKKER INN FORMEN IGJEN? Ole Einar Bjørndalen tok sin første v-cupseier på lenge i helga, og nå satser han alle distanser i VM.Foto: SCANIPX/REUTERS/Markku Ulander/LehtikuvaVis mer

Ole Einar Bjørndalen går alt i VM

Tatt ut til samtlige distanser.

Ole Einar Bjørndalen er tatt ut til å gå samtlige distanser i skiskytter-VM, som starter med gullsjanse i blandet stafett 1. mars.

Samtlige i det norske blandetlaget er tatt ut til samtlige VM-distanser. Kvartetten består av Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Synnøve Solemdal og Tora Berger.

Norge er regjerende mester i blandet stafett etter seier i russiske Khanty-Mansijsk i fjor. Da gikk Bjørndalen og Berger på laget sammen med Ann Kristin Aafedt Flatland og Tarjei Bø.

Vinner det norske laget blandetstafetten i tyske Ruhpolding 1. mars, blir det Norges 50. VM-gull i skiskyting gjennom tidene.

Bjørndalen, som tok karrierens 94. verdenscupseier (inkludert en i langrenn) på jaktstart i finske Kontiolahti søndag, har 11 individuelle VM-gull fra før. Han har fem lag- eller stafettgull i tillegg. Totalt har seiersmaskinen sanket 46 VM-medaljer.

Lars Berger har ikke fått det til å stemme verken på skytebanen eller på ski denne sesongen, men han er likevel funnet verdig en plass på sprintlaget 3. mars. Alexander Os og Rune Brattsveen er tatt ut til normalprogrammet tre dager senere.

Trioen Bjørndalen, Svendsen og Bø er allerede tatt ut til stafettlaget for menn, som skal i aksjon 9. mars. I kvinnelaget dagen derpå er Tora Berger, Solemdal og Elise Ringen klare.

(NTB)