Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ole Einar Bjørndalen legger opp

Skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen (44) legger opp, melder TV 2.

VEIEN VIDERE: Ole Einar Bjørndalen (44) forteller hva han tenker om neste sesong. Reporter: Fredrik Stuve / Video: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går opplyste Olympiatoppen at 44-åringen skal holde et pressemøte i dag klokka 11.

Tirsdag morgen skriver TV2 at de erfarer at skiskytterlegenden nå legger opp.

Kilder som står 44-åringen nær forteller til TV 2 at budskapet på pressekonferansen er at Bjørndalen legger opp. Det betyr at en epoke i norsk og internasjonal idrett er over, melder kanalen.

«Bjørndalen vil på pressemøtet offentliggjøre sine planer for fremtiden», het det i skrivet, som kom ut i går.

Ikke del av OL-troppen

Bjørndalen har hatt en litt trøblete sesong og topplasseringene har uteblitt. Han ble ikke tatt ut i OL-troppen som reiste til Pyeongchang i februar, men han var til stede i Sør-Korea som en del av teamet til kona Darja Domratsjeva og Hviterussland.

Selv om Bjørndalen ikke ble en del av OL-troppen, var hans ideer til stede under lekene.

Under OL importerte Olympiatoppen en diger tredemølle man kunne gå med rulleski på. Mølla var Bjørndalens idé og ble flittig brukt under OL.

- Påvirket norsk toppidrett

- Det har vel vist seg å være et smart grep å ta med den. Vi fryktet vi ville få bruk for den på grunn av varme og dårlige snøforhold. Men hittil har vi jo hatt veldig god bruk for den på grunn av iskulda, sa toppidrettssjef Tore Øvrebø til Dagbladet under OL, som også da sa at Ole Einar har påvirket kulturen i norsk toppidrett i mange, mange år.

Bjørndalen avsluttet nylig sesongen med renn i russiske Tjumen. Der fortalte han til NRK at han skulle bestemme seg om framtida etter at sesongen var over.

Motivasjon

13. mars i år, mens han trolig fortsatt var i tenkeboksen, sa Bjørndalen til Dagbladet at han var motivert til å fortsette.

- Det er uavhengig av alt annet som skjer. Motivasjonen min for å fortsette, jeg tror alle dere vet hva motivasjonen min er. Jeg har motivasjon til å gå til jeg er 50, jeg, så det er null stress, sa skiskytterkongen for tre uker siden.

Trener-spørsmål

Seks dager senere sa han til NTB at han trolig ikke hopper inn som trener den dagen han gir seg som skiskytter.

- Jeg har fått en del tilbud de siste årene, men det har vært litt mer nå. Det er jo naturlig når man begynner å bli litt eldre og har litt erfaring, sa Bjørndalen til NTB.

- Blir du trener?

- Jeg vet ikke. Å bli trener direkte etter en karriere (som løper) … Så tror jeg at det ikke er helt optimalt fordi man er litt inhabil. Du ser ikke det store bildet. Det er veldig mange veier til å nå målet. Du bør nok få litt avstand til det, for å bli en god trener, sa Bjørndalen til NTB 19. mars i år.

Han står med 13 OL-medaljer, 45 VM- medaljer og 95 individuelle seire i verdenscup.

Dagbladet kommer med mer.

VM-MEDALJE NUMMER 41: - Sølv er som gull for meg ettersom det er lenge siden jeg har vært på podiet, sier Ole Einar Bjørndalen etter at han tok sølv i VM i skiskyting. Video: Scanpix Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!