Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Einar Bjørndalen skal sørge for superski til Emil Hegle Svendsen

Blir produktutvikler for skiprodusent.

GUTTA KRUTT: Emil Hegle Svendsen er treffsikker, også med snøball. Når Ole Einar Bjørndalen (t.v.) legger opp skal han sørge for gode ski til både Hegle Svendsen og brødrene Bø. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
GUTTA KRUTT: Emil Hegle Svendsen er treffsikker, også med snøball. Når Ole Einar Bjørndalen (t.v.) legger opp skal han sørge for gode ski til både Hegle Svendsen og brødrene Bø. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (40) er på oppløpssiden av sin lange karriere. I framtida skal han utvikle nye superski til blant annet Emil Hegle Svendsen.

Tidenes mestvinnende vinterolympier har gått på norske Madshus-ski siden 2004, etter overgangen fra franske Rossignol. Det lange og gode samarbeidet er partene enige om å fortsette også etter at Bjørndalen legger børsa på hylla etter sesongen.

Som Madshus-ansatt skal han fortsatt ha ski på beina også i årene som kommer.

- Unik Med sin kompetanse skal Bjørndalen bidra som produktutvikler for både ski, staver og skisko for den norske skifabrikanten - hvor Emil Hegle Svendsen vil være den største stjerne når Bjørndalen gir seg.

- Du får ikke tak i en bedre produktutvikler enn Ole Einar Bjørndalen. Han er unik på å komme med innspill til hvordan vi hele tiden kan utvikle oss, sier Madshus' markedssjef Per Wiik til Dagbladet.

Med sine meritter - nå sist med to OL-gull som 40-åring - vil Bjørndalen også være viktig for skifabrikanten i markedsføringsarbeid.

- Moro å lære av dem Bjørndalen er perfeksjonisten som hele tiden er på søken etter forbedringer, enten de er store eller små. I hele karrieren har han ivret for å utvikle ting hele tiden. Han har aldri slått seg til ro med det utstyret han har.

Han mener jobben for Madshus etter karrieren er perfekt for han.

- Jeg elsker å gjøre den jobben, og trives med å jobbe med folkene på Madshus. De er ingeniører mange av dem, og det er moro for en som ikke har utdannelse å lære fra dem.

- Det er på den praktiske testingen jeg har min styrke, så det å få være med på å utvikle nytt utstyr er perfekt for meg, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

- Gullstandard Han mener at den norske skifabrikanten har en uovertruffen evne og iver til å kaste seg rundt når han kommer med nye innspill.

- De kan produsere en helt ny ski i løpet av 24 timer etter at jeg har foreslått noe vi bør prøve. Jeg elsker den «driven» og energien de har på innovasjon og gleder meg til å være med på å utvikle det som forhåpentligvis blir gullstandarden for nye ski i årene som kommer, sier Bjørndalen til Dagbladet.

- Klarer han å gi seg? Etter Bjørndalens to OL-gull - han nest beste vinterleker noen gang - så er Madshus med ett usikre på om Bjørndalen står på avgjørelsen om å legge opp etter sesongen.

- Ole elsker det han driver med, så jeg føler meg ikke 100 prosent sikker på at han gir seg. Vi får se hva som hender etter sesongen, sier Per Wiik til Dagbladet og humrer.

Bjørndalen smiler lurt når han får høre hva Madshus' markedssjef sier.

- Hehe, Per Wiik er en bra mann, men dette har jeg svart på mange ganger allerede. Avgjørelsen om å legge opp står ved lag, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Som nyinnvalgt medlem i IOCs utøverkomité vil skiskytterlegenden også få nok av ting å styre med når han gir seg etter sesongen. Som Dagbladet skrev tirsdag, så ønsker han også å se på muligheten for å kaste seg ut i klesbransjen, med en egen kolleksjon.

Hele Norges coronakart