Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Ole Einar blir en større olympier enn meg.»

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): De er begge OL-konger, men etter Ole Einars fjerde strake gull i dette OL, tror Bjørn Dæhlie (34) at Ole Einar Bjørndalen (28) blir en større olympier enn ham selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og det er store ord fra mannen som er tidenes vinterolympier med seks individuelle gull, åtte gull totalt og tolv OL-medaljer sammenlagt.

Men Bjørndalen er faktisk et stykke på vei:

Etter stafettgullet i går har Ole Einar Bjørndalen fire individuelle gull og seks OL-medaljer totalt.

- Ole Einar har minst ett OL igjen, og jeg tror han kommer til å bli en større olympier enn meg. Iallfall i antall gull ligger han an til det. Under en middag nylig fortalte jeg Ole Einar at jeg ikke lenger vil bli titulert som Norges OL-konge. Det er han som er det, sier Bjørn Dæhlie til Dagbladet.

Rubb og rake

Bjørndalen har vunnet rubb og rake i dette OL.

Rubb og rake!

Og han har satt noen rekorder på veien:

Han ble den første skiskytter i historien til å vinne tre individuelle gull, og i går ble han første nordmann til å vinne fire gull i ett og samme OL.

Selv ikke Bjørn Dæhlie klarte det!

- Ja, det er veldig spesielt at Ole Einar har klart dette. Jeg er veldig imponert over det han har fått til, sier Dæhlie.

Spesielt gull

På den internasjonale pressekonferansen fikk Bjørndalen spørsmål om han ser på seg selv som den store helten i dette OL.

- Nei, jeg tror ikke det..., svarte han beskjedent.

Bjørndalen er nemlig ikke så opptatt av rekorder og historiebøker.

- Jeg har jo forstått at jeg har satt noen rekorder her nede, men for meg er historie lik null. Jeg bryr meg bare om å vinne løp. Den dagen jeg har lagt opp kan jeg se tilbake på hva jeg har prestert, sier Ole Einar Bjørndalen.

Men stafettgullet i går setter han ekstra høyt.

- Dette gullet er veldig spesielt, fordi det er noe vi har jobbet hardt for og oppnådd sammen. Laget vårt trenger slike suksesser som dette, sier Bjørndalen - i visshet om at dette er Norges aller første OL-gull i en skiskytterstafett.

- Legende

Ekstra pris satte han også på det kjappe møtet med Bjørn Dæhlie etter blomsterseremonien inne på stadion.

- Dæhlie er en legende. Bare å snakke med ham er motiverende i seg selv, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

- Han tror at du vil bli en større olympier enn ham selv?

- He, he... Det skal nok holde hardt. Og uansett er det ikke slik jeg tenker. Jeg vil vinne mest mulig, og tenker ikke på hva andre har oppnådd.

Dæhlie tror heller ikke at hans rekorder er noe Bjørndalen har som mål.

Trener sammen

- Om han slår meg med et gull eller to, så tror jeg ikke det er det han vil tenke på. Jeg har mine prestasjoner og han sine. Han fortjener alt han kan få, for han er en fantastisk idrettsutøver som er flink til hele tida å finne ny motivasjon. Det er kanskje det som skiller ham fra de andre, sier Dæhlie.

Duoen har også hatt en del treningsturer sammen.

- Det var Ole Einar som tok kontakt, og det var veldig hyggelig for meg også. Slik jeg kjenner ham, er Ole Einar en hyggelig fyr som er nysgjerrig og lærevillig. Han ville vite mer om det å være toppidrettsutøver.

Langrennskongen vil også svært gjerne se Bjørndalen på et stafettlag i Torino i 2006.

- Normalt sett er skiskyttere litt langsommere enn langrennsløpere. Men Bjørndalen ville ikke akseptere det. Om han også vinner OL-gull i langrenn vil det være en unik prestasjon, sier Bjørn Dæhlie.

Og da vil Bjørndalen sette enda en rekord!

4 x GULL: Ole Einar Bjørndalen, Egil Gjelland, Frode Andresen og Halvard Hanevold fikk sine medaljer i natt.
<B>MESTERMØTE: Tidenes vinterolympier, Bjørn Dæhlie, ser Salt Lakes OL-konge, Ole Einar Bjørndalen, som sin største utfordrer.
<B>KONGEN AV STANDPLASS: Helt alene, uten en konkurrent i sikte, avgjør Ole Einar Bjørndalen den historiske skiskytterstafetten. Selv er han ikke så interessert i historiebøker. - Jeg er bare opptatt av å vinne, sier OL-kongen.
Hele Norges coronakart