Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Ole Einar er Norges største idrettsstjerne»

Ingen over. Ingen ved siden. Ole Einar Bjørndalen (27) er i øyeblikket så suveren i sin idrett at toppidrettssjef Bjørge Stensbøl uten å nøle utroper ham til Norges største idrettsstjerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kom med hvilke navn du vil - sommer som vinter. Ingen overgår skiskytteren fra Simostranda.

- Ingen er større enn Bjørndalen i øyelikket. Den stjerna blinker klart på ham nå, sier en imponert Bjørge Stensbøl til Dagbladet.

Via TV-en fulgte han Bjørndalen på gårsdagens stafettetappe i østerrikske Hochfilzen, hvor han gikk Norge opp fra 10. til 2. plass på sin andreetappe - og Stensbøl legger ikke skjul på at han er full av beundring for skiskytterens evne til stadig å strekke seg litt lenger.

Tigergutt

- Det er mange gode idrettsutøvere i Norge, men det som kjennetegner de aller beste er evnen til å underkaste seg voldsomt mye trening, og en ekstrem nøyaktighet i hvert element i treningen. Her er Bjørndalen unik. Han er en strålende Tigergutt, smiler toppidrettssjefen.

De siste ukene har vært som et eventyr for Bjørndalen:

Først sjokkerte han verdenseliten i langrenn med sin andreplass i Kuopio. Så fulgte han opp med å slå nærmeste konkurrent med over ett minutt på sprinten i verdenscupåpningen i skiskyting torsdag.

På gårsdagens stafett hadde han beste etappetid av samtlige - 11 sekunder foran Halvard Hanevold, som også imponerte med sin ankeretappe.

Kreativ

Tross den nesten skremmende sterke sesonginnledningen har Bjørndalen ikke noe forhold til om han er Norges største idrettsstjerne.

- Det har gått over all forventning så langt. Men om jeg er Norges største idrettsstjerne? Det vet jeg ikke, så det har jeg egentlig ingen kommentar til. Men klart at det er morsomt at andre setter pris på det jeg gjør, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

I tillegg til å ligge i forkant i mengdetrening har Ole Einar Bjørndalen forsøkt nærmest «alt» for å kutte sekunder og hundredeler i sporet og på standplass.

- Jeg er ganske så kreativ når det gjelder idrett og har forsøkt vanvittig mye for å bli bedre. Én av ti ting går inn, smiler Ole Einar Bjørndalen.

Avholdsmann

Allerede som tiåring bestemte han seg for å være avholdsmann.

- Jeg visste tidlig hvor mye russere og tyskere trente allerede i ung alder. Men de spiste ikke bare graut, og de drakk alkohol. For å bli bedre skjønte jeg at jeg måtte trene og sove like mye som dem. For å restituere raskere, bestemte jeg meg også for ikke å røre alkohol. Men jeg har vært dritings en gang; på likør da jeg var ni år. Alkohol smaker dessuten møkk, smiler Ole Einar Bjørndalen.

Olympiatoppen kalkulerer med 25 medaljer i OL - hvorav rundt ti gull.

Men til tross for at Bjørndalen i øyeblikket er Norges sterkeste gullkort i OL, våger ikke Stensbøl med å innkassere noe på forskudd.

- Skiskyting er marginenes idrett, og det skal uhyre lite til før det går galt. Men en ting er klart; Bjørndalen er så god at den dagen alt klaffer, er det ingen som slår ham. Det er han klar over selv også, sier Stensbøl.

GOD DAG: Etter nok en god dag i løypene mottar Ole Einar nye støvler av mr. Simonetti fra produsenten Rossignol.Foto: BJØRN LANGSEM
Hele Norges coronakart