Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Einar Filibom bom bom

Ingen skyter svakere enn VM-favoritten Ole Einar Bjørndalen (25) av de ti øverste på verdenscuplista. Likevel leder han verdenscupen, for ingen går fra ham i sporet.

På VM-sprinten i morgen er Bjørndalen favoritt til å vinne Norges første VM-tittel for menn siden Eirik Kvalfoss i 1989.

En ny Kvalfoss

Av norske skiskyttere har ingen dominert like mye som Bjørndalen siden Kvalfoss tømte magasinet for godt før OL på Lillehammer i 1994. Kvalfoss ser mye av seg sjøl i etterfølgeren.

- Jeg kjenner meg igjen i måten Ole Einar satser på. Han likner på meg, og er en enten- eller type. Enten treffer han og vinner, eller så bommer han og taper, sier Eirik Kvalfoss til Dagbladet.

Sjøl satset han like tøft da han vant de tre VM-titlene sine og OL-gullet i Sarajevo.

- Skiskyting er en gamblingsport. Det går i bølgedaler, sier Kvalfoss, som har tatt pause fra skiskyttermiljøet til fordel for familien og jobben som forsikringskonsulent.

Skuddredd

Selv om treffprosenten er underordnet rekkefølgen over målstreken, kan Bjørndalen hente mange sekunder om han treffer litt oftere på standplass.

Det internasjonale skiskytterforbundet fører statistikken som viser at Ole Einar Bjørndalen er blant de middelmådige med børsa:

  • Han har høyest bomprosent av de ti beste i verdenscupen.
  • Av de norske som i morgen legger ut på VM-mila, har bare Frode Andresen flere bom.

Kvalfoss mener Bjørndalens høye bomprosent denne sesongen skyldes for mange konkurranser.

- Med så mange konkurranser som i dag får han ikke tid til å trene seg inn igjen om han havner på skråplanet.

- Jeg synes det er for mange konkurranser. Det er for hardt kjør, sier Kvalfoss.

Men Kvalfoss avfeier forslaget om å kutte ned på skitreninga og øke skytetreninga.
- Det er poengene sammenlagt som teller. Ole Einar har nok prikket inn godformen til VM, skal du se - akkurat som jeg pleide å gjøre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media