Ole Einar følte gullet glippe

Men røper at han fortsatt tenker seg muligheten for fem gull.

SAN SICARIO (Dagbladet.no): For ett år siden vant Michael Greis sin første verdenscupseier i OL-anlegget i San Sicario. Lørdag realiserte han barndomsdrømmen.

- Jeg har alltid fulgt med på OL og sett på de store gutta som Carl Lewis & co. De har vært store helter for meg, og nå er jeg bare veldig veldig lykklelig, sier Michael Greis etter det mange vil karakterisere som en liten bombe.


For Greis var ikke blant forståsegpåernes aller største favoritt før dagens tjuekilometer. Uten at de norske kollegene som endte bak ham på pallen er enig i det.

- Jeg har fulgt med på Greis i to, tre år nå, og har sett framgangen. Han er veldig god til å skyte, og det hjelper på en tjuekilometer, sier Ole Einar Bjørndalen om gullvinneren.

Patron-problemer
Til tross for ladetrøbbel på sin siste stående skyting, og dermed tapt tid, tror ikke Bjørndalen han hadde hatt sjanse på gullet uansett.

- Jeg har sagt tidligere at jeg trodde jeg måtte ha nitten eller tjue treff for å vinne i dag. Da jeg fikk to bom på de to første skytingene følte jeg at gullet glapp, forteller Bjørndalen.

Men med lørdagens første fulltreffer ut fra tredje skyting, hadde han fortsatt muligheten til å ta sitt sjette OL-gull.

Og da han fylte fem blinker på siste skyting trodde han det selv også.

- Jeg trodde jeg hadde muligheten, og klinka til ut fra skyting. Men da jeg kom i bånn av bakken hadde jeg bare tatt inn tre sekunder, og det følte jeg var alt for lite.

SØLVGUTTEN: - Det var ikke ladetrøbbelet, men en skuddbom for mye som gjorde at gullet glapp, mener Ole Einar Bjørndalen etter 20-kilometeren. Foto: Scanpix
SØLVGUTTEN: - Det var ikke ladetrøbbelet, men en skuddbom for mye som gjorde at gullet glapp, mener Ole Einar Bjørndalen etter 20-kilometeren. Foto: Scanpix Vis mer

- Det var tydelig at Greis hadde litt å spa på med på slutten han også, sier Bjørndalen.

Selv mener sølvvinneren at han ikke hadde hatt muligheten på gull uten ladetrøbbelet heller.

- Jeg tapte ikke mer enn ti sekunder på det, og om jeg er seks, sju, eller seksten sekunder bak i mål spiller ingen rolle, sier han.

- Veldig fornøyd

Etter sykdomsproblemene i forkant av OL er Bjørndalen fornøyd med både formen og innsatsen lørdag.

- Det er litt synd, med en bom mindre hadde jeg vært der, men jeg er fornøyd med sølv.

- Det var ikke langt unna et perfekt løp, legger han til.

Gullvinneren mener på sin side at løpet hans var perfekt.

- Ja det var det, og jeg er veldig glad for at mine to norske kolleger la seg bak meg i mål, gliser Greis.

Med gullet forpurret han samtidig Bjørndalens planer om å slette sin egen gullrekord på fire fra Salt Lake.

Eller?

- Vi har en konkurranse mer i år enn i Salt Lake, sier Ole Einar.

- Men det er ikke så viktig, smiler han.

Han har i hvert fall tenkt tanken selv.

  • Frode Andresen ble nummer 15 lørdag, med tre minutters tilleggstid. På plassen bak, bare 4 tideler unna, kom Stian Eckhoff. Også han hadde tre minutters tilleggstid.