- Ole Einar har gjort alt riktig

Fryktet for sesongen etter sykdom.

RIKTIG LØST: Skiskytterforbundets idrettssjef Morten Aa Djupvik mener Ole Einar Bjørndalen løste sommerens ubeleilige sykdomsperiode helt forbilledlig. Onsdag kom belønningen.
Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
RIKTIG LØST: Skiskytterforbundets idrettssjef Morten Aa Djupvik mener Ole Einar Bjørndalen løste sommerens ubeleilige sykdomsperiode helt forbilledlig. Onsdag kom belønningen. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpixVis mer

Skiskytterforbundets idrettssjef Morten Aa Djupvik mener Ole Einar Bjørndalen løste sommerens ubeleilige sykdomsperiode helt forbilledlig. Onsdag kom belønningen.

I sesongens første individuelle verdenscuprenn var skiskytterkongen fra Simostranda helt suveren. 41-åringen skjøt fire fulle hus og var knusende overlegen på 20-kilometeren i Östersund. Etter seieren bekreftet Bjørndalen at han fryktet for VM-sesongen etter sommerens drøyt halvannen måned lange sykdomsperiode.

Idrettssjef Morten Aa Djupvik har ingen problemer med å forstå akkurat det.

- Jeg tror den frykten var helt reell. Han har aldri gått så lenge uten å trene. Jeg kan huske at vi satt i lastebilen en kveld og pratet, og da sa Ole Einar at han ikke hadde hatt så lang treningsfri siden han var 12 år, sier han til NTB.

Gjelland aldri i tvil Djupvik tror samtidig det ufrivillige treningsavbruddet kan ha ført noe godt med seg.

- Jeg tror det var på tide å få den pausen, og kanskje slår den positivt ut. Det er selvfølgelig aldri ideelt å være syk, og i hvert fall ikke så lenge, men kunsten da er å ta det nok med ro, og å bygge seg gradvis opp igjen i etterkant. Det har Ole Einar lyktes noe veldig med, sier Djupvik.

Han kan ikke få fullrost den treningsjobben Bjørndalen har lagt ned etter at sykdomsproblemene slapp taket.

- Han har gjort alt riktig. Jeg tror ikke noe kunne vært gjort annerledes, sier idrettssjefen.

Landslagstrener Egil Gjelland har følt seg helt trygg på at Bjørndalen vil prege resultatlistene også i vinter.

- Jeg har sagt hele tiden at jeg ikke er i tvil om at han vil fungere godt og gå veldig gode renn, sier han til NTB.

Klar for VM? Hovedpersonen selv har vært mer i tvil. Da NTB snakket med Bjørndalen i forbindelse med landslagsløpernes testrenn i Holmenkollen tidligere i høst, hevdet 41-åringen at han hadde kniven på strupen med hensyn til å komme i mål med sesongforberedelsene.

Bjørndalen understreket videre at han følte seg noenlunde trygg på at han ville rekke å komme i form til VM på hjemmebane i mars, men at utfordringen ville være å prestere godt nok i forkant til å bli tatt ut i den norske troppen.

Nå går idrettssjef Djupvik langt i å bekrefte at det blir vanskelig å komme utenom Bjørndalen i VM-troppen.

- Ja, det er klart. Men det er lenge igjen til VM. Det fine med å vinne verdenscuprenn, være på pallen og å prestere tidlig, er at man får mer trygghet og kan få friere tøyler med hensyn til å være i best mulig form under VM, sier han.

- Kan det bli aktuelt å endre på Bjørndalens sesongplan som følge av denne seieren?

- Vi har snakket om mange scenarioer. Det Ole gjør bra, er at han har holdt fast ved den planen han la da ting begynte å rette seg etter sykdommen. Den har han fulgt til punkt og prikke, sier Djupvik.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram