Ole Einar nektet å møte pressen

Ole Einar Bjørndalen dukket ikke opp da landslagsledelsen inviterte til pressekonferanse med skiskytter-gutta i kveld.

Et fulltallig pressekorps møtte opp på Toppidretts-senteret for å snakke med Ole Einar Bjørndalen og de andre skiskytter-gutta. De måtte nøye seg med de andre.

- Ole Einar har valgt å ikke stille opp fordi han vil være i fred og konsentrere seg om det sportslige. Han føler at han har mye å ta igjen etter helga, forklarte presseattaché Tim Kronborg.

Ole Einar skuffet både seg selv og publikum da han ikke tok medalje på helgens sprint og jaktstart. Nå vil han ikke fjerne fokus fra arbeidsoppgavene som gjenstår i VM. Første oppgave er 20 km på onsdag.

- Utøverne er voksne folk, og de må selv finne ut hvordan de skal forberede seg. Jeg kan ikke leie Ole Einar i hånda og ta han med hit, sier Kronborg.

Landslagssjef Audun Svartdal ville ikke si noe om Bjørndalens «pressenekt», men storebror Dag Bjørndalen forsvarer det norske gullhåpet:

- Jeg skjønner Ole Einar godt og støtter han fullt ut. Han må gjøre det som er rett for han. Vi er alle forskjellige, sier Dag Bjørndalen.

- Du kjenner Ole Einar bedre enn noen andre. Blir han stresset eller tenner det han ekstra når han presterer dårligere enn forventet?

- Det er vanskelig å si hvordan han har det akkurat nå. Jeg tror det kan gå begge veier, sier storebror Bjørndalen.borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

FRED OG RO: Ole Einar Bjørndalen var skuffet etter helgas sprint og jaktstart. Nå vil han ha fred og ro fram til 20 km på onsdag.