Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Einar står over mixstafetten

B-preget norsk lag.

ØSTERSUND (Dagbladet.no): Norge topper ikke laget på tirsdagens mixstafett i VM i Östersund. Gårsdagens gullvinner på jaktstarten, Ole Einar Bjørndalen, stiller ikke til start. Det gjør heller ikke Halvard Hanevold eller Emil Hegle Svendsen.

På kvinnesiden blir vårt sterkeste kort Tora Berger spart.

Landslagsledelsen har tatt ut følgende fire løpere: Julie Bonnevie-Svendsen, Anne Ingstadbjørg, Rune Brattsveen og Alexander Os.

Bonnevie-Svendsen har gjort et godt VM så langt med en 8. plass og en 16. plass. Brattsveen startet svakt med en 38. plass på sprinten, men leverte en fantomløp på gårdagens jaktstart og gikk seg opp til 15. plass etter 20 treff av 20 mulige.

Ingstadbjørg og Os går sin første distanse i mesterskapet.

Også i fjorårets VM i Anterselva valgte Norge å ikke bruke laget som er sterkest på papiret. Det endte med bronse bak Frankrike og Sverige.

Årsaken til at landslagsledelsen velger et reservepreget mannskap, er at de mener VM-programmet er for tett og at totalbelastningen på løperne blir for stor. I tillegg står ikke den relativt ferske VM-øvelsen øverst på prioriteringslista.

Svenskene har hatt en fiasko-start på VM på hjemmebane, men øyner sjansen i mixstafetten. I går uttalte Björn Ferry at det norske laget vil tape ett minutt dersom Bjørndalen sto over.

I FORM: Julie Bonnevie-Svendsen har gått to gode løp i VM så langt. I morgen går hun for mixedlaget. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
I FORM: Julie Bonnevie-Svendsen har gått to gode løp i VM så langt. I morgen går hun for mixedlaget. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Det er opp til Brattsveen og Os å motbevise det.

image: Ole Einar står over mixstafetten
STÅR OVER: Ole Einar Bjørndalen sparer kroppen og går ikke mixedstafetten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media