- Ole Einar tar hele OL-kaka

ANTERSELVA (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (28) var ikke spesielt fornøyd med andreplass i den siste generalprøven før OL, men lyste likevel opp da svigerfar Herbert Santer (53) sto klar med kake og levende musikk da bursdagsbarnet gikk over mål.

- Jeg visste ingen ting om at han hadde planlagt dette for meg. Det var overraskende og svært hyggelig, sier Ole Einar Bjørndalen om svigerfarens markering av hans 28-årsdag i går.

I gave til seg sjøl ønsket Bjørndalen å vinne sin 25. verdenscupseier, men fem strafferunder ble for mye i kampen mot den sterke skytteren Raphael Poirée.

Svigerfar Herbert mener likevel at det ikke er noen grunn til å deppe. Han er nemlig overbevist om at OL i Salt Lake City uansett vil gi Ole Einar Bjørndalen all den suksessen han tørster etter.

- Ole Einar vinner fem gull i OL. Jeg er helt sikker, sier Herbert Santer til Dagbladet.

- Må skyte saktere

Han tror dermed at Ole Einar blir olympisk mester på 30 kilometer langrenn, og at han vinner de tre individuelle skiskytingsøvelsene - pluss at Norge vinner stafetten.

- Hvorfor er du så sikker?

- Han sover mye og godt for tida, og det er et sikkert tegn på at alt er under kontroll. Har du problemer, så sover du ikke bra. Dessuten vil OL-løypene passe Ole Einar godt. Konkurrentene skal få slite med ham i de mange bakkene, for det er ingen som har så godt grunnlag som han, sier Herbert til Dagbladet.

- Hva med skytingen. Får han kontroll på den til OL?

- Keine problem. Han trenger bare å skyte fire-fem sekunder saktere. Da er problemet løst og blinkene vil falle. Han har skutt veldig fort i år fordi han hele tida ønsker å forbedre seg, men han vet at han er den beste langrennsløperen og vet at han kan koste på seg den ekstra tida på standplass i OL.

- Taktisk smart

- Når han skyter fullt vil konkurrentene få angst. De vet også at Ole er nummer én, sier Herbert Santer.

- Per Elofsson blir vel en lei nøtt på fellesstarten i langrenn?

- Nei da, vent og se. Ole Einar er veldig taktisk smart.

Herbert Santer er også overbevist om at dattera, Bjørndalens kjæreste Nathalie, vinner to medaljer i OL - til tross for at hun ikke har vært på pallen i noe verdenscupløp denne sesongen.

- Nathalie tar sølv på sprinten og bronse på 15 kilometeren. Husk at jeg er optimist av natur, smiler han.

Bjørndalens svigermor, Godelive Santer (51), er ikke like trygg på OL blir et gullrush.

- Jeg føler meg ikke helt trygg på skytingen hans. Men om han får orden på den, så vil det bli et bra mesterskap for ham.

- Optimist

Ole Einar tyr til latter da han får høre om svigerfarens OL-spådom.

- He, he. Herbert har alltid vært en stor optimist og ser lyst på livet. Det er fint at man har positive folk rundt seg. Han har også bygd opp et digert hotell fra bunnen av, og har jo vist at man oppnår noe hvis man jobber hardt nok, sier Ole Einar Bjørndalen.

PS! Bjørndalen feiret bursdagen på pizzarestaurant sammen med laget i Anterselva i går kveld.

BURSDAGSBARNET: Ole Einar Bjørndalen fylte 28 år i går og ble behørig feiret av svigerfar Helmut (t.h.) etter målpassering. - Det var overraskende og svært hyggelig, sier 28-åringen. I midten forloveden Nathalie Santer.