Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Einar vant verdenscupen

Fire bom, men vant i Holmenkollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Foran et ekstatisk hjemmepublikum på Holmenkollen skistadion kunne ikke Ole Einar Bjørndalen gjøre mye feil.

Selv med fire bom, og litt for myke ski var han suveren. Med 42 sekunders forsprang etter torsdagens sprint fikk han stort sett gå alene i løypene rundt nasjonalarenaen.

Suveren

Selv med to bom på siste skyting var han suveren. Bjørndalen måtte klare tolvteplass eller bedre for å sikre seieren i verdenscupen, og som løper var han altfor sterk for konkurrentene. Dermed fikk Bjørndalen sin fjerde tittel.

Før dagens renn ledet han verdenscupen med 29 poeng ned til franske Raphael Poiree. Han bommet totalt på torsdagens sprint, og skjøt seg helt ut av torsdagens sprint. Dermed valgte han ikke å stille til start i dag.


Måtte bli nummer tolv

Dermed måtte hurtigtoget fra Simostranda dårligst bli nummer tolv - med 22 poeng - for å sikre seieren i verdenscupen.

På spørsmål fra NRK om hvordan det føltes å ta tittel nummer fire svarte Ole Einar:

FEIRER I DAG: Med 22 poeng avgjør Ole Einar Bjørndalen en ny verdenscupseier. Det tilsvarer en tolvteplass. Foto: Scanpix
FEIRER I DAG: Med 22 poeng avgjør Ole Einar Bjørndalen en ny verdenscupseier. Det tilsvarer en tolvteplass. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er like moro hver gang.

Også Frode Andresen hadde dagen i dag. Frode hadde skutt seg bort på torsdag, og hadde ikke noe press på seg. Det kan ha hjulpet.

Andresen suveren

Andresen hadde en suveren langrennstid, og selv med tre bom avanserte han 27 plasser på lista, ned til en sjetteplass. Han tapte sprinten mot svenske Carl Johan Bergman hårfint.

Alexander Os gjorde en ny god konkurranse, men med seks strafferunder ble det vanskelig å klatre på listene. Han endte på 20. plass, to plasser ned fra torsdag.

Emil Hegle Svendsen fikk en luke på lagkameratene Stian Eckhoff og Magne Thorleiv Rønning, og endte på en 26. plass med kameratene på plassene etter.

Dagbladet.no fulgte rennet direkte.

image: Ole Einar vant verdenscupen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!