Ole Einar vil bli kleskonge

BLED I SLOVENIA (Dagbladet): Bjørn Dæhlie og Lasse Kjus satser stort på klær. I framtida kan de vente konkurranse fra skiskytteren Ole Einar Bjørndalen - som foreløpig bare har en allsidig buff i sin kolleksjon.

- Klær er interessant, og det er et marked jeg har lyst til å satse sterkere på etter hvert, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Verdens beste skiskytter har lenge vært på utkikk etter et plagg som sitt første steg inn på klesarenaen. Valget falt på en buff - som kan brukes både som pannebånd, lue og skjerf. I dag selger han i snitt ti om dagen via sin hjemmeside på Internett.

- Nathalie (Ole Einars forlovede, red. anm.) og jeg har selv laget designet på buffen. Fra neste år kommer også mitt ansikt på pakningen. Et slikt plagg er relativt nytt i Norge, og jeg har stor tro på at det blir populært, sier Bjørndalen - som selv bruker buffen i all slags vær.

Ekstrem-klær

På sikt har han planer om å utvide kolleksjonen - sannsynligvis røffere klær for ekstreme forhold: gensere, jakker, bukser, luer, votter og undertøy.

- Norge er jo et kaldt land og sjøl er jeg vant til å kle meg for å ferdes i fjellet. På dette markedet er det plass til flere aktører. Så lenge man går i spor som funker, trenger man ikke lage nye spor, sier Bjørndalen.

- Nøkkelen er å komme opp med noe nytt eller andre varianter. Utviklingen går sin gang hele tida og det er om å gjøre å ligge i forkant. Og så mye som jeg reiser ser jeg mye bra som vi ikke har i Norge.

- Bare kvalitet

Bjørndalen er velgig bevisst sitt markedspotensial og understreker at det for ham er uaktuelt å låne bort navnet sitt til «hva som helst».

- Jeg går bare for kvalitet. Bjørndalen-klær skal være klær folk holder seg varme i.

- Når satser du på å utvide og komme i gang med en egen kolleksjon?

- I øyeblikket er idrettskarrieren altoppslukende, så det er vanskelig å si. For å komme i gang er man nødt til å alliere seg med fagfolk. Kanskje kommer det ikke noe før idrettskarrieren er over. Men uansett ønsker jeg å drive med dette når jeg legger opp. Og jeg lærer om dette hele tida, sier Simostrand-løperen, som er Norges største VM-håp i skiskytter-VM i Slovenske Pokljuka.

TI OM DAGEN:</B> Ole Einar Bjørndalen satser på noe som varmer, foreløpig en buff, som kan brukes som pannebånd, lue og skjerf. I dag selger han i snitt ti om dagen på internett.