Ole Einar vil motbevise Dæhlie-utspill

- Ikke mulig å lade batteriene til Sapporo-VM, sier skilegenden.

ANTERSELVA (Dagbladet.no): Etter Ole Einar Bjørndalens andre gull på to dager hadde vår gamle langrennskonge Bjørn Dæhlie vanskelig for å beskrive 33-åringens prestasjon.

- Han er helt fantastisk, lød attesten fra Dæhlie.

Likevel kan han ikke forstå hvordan Bjørndalen skal kunne prestere optimalt når ski-VM i Sapporo starter om kort tid.

- Lærebøkene må skrives om

Dæhlie mener det er er umulig - selv for Bjørndalen - å restituere seg etter skiskyting-VM i Anterselva.

- Det er egentlig ikke mulig å lade opp batteriene etter et slikt mesterskap som han deltar i nå. Da må treningsbøkene og alle teorier om fysiologi skrives om, sier han til Dagbladet.no.

Bjørndalen har allerede gått to distanser, og skal gå både 20 kilometer, stafett, mixed stafett og fellesstart før han kan tenke Sapporo. Der skal han etter planen gå 15 kilometer fristil og trolig også en stafettetappe.

- Jeg tror det er mulig

NYTER GULLSMAKEN: Men klarer Ole Einar Bjørndalen å restituere seg til ski-VM i Sapporo? Foto: Reuters/Scanpix
NYTER GULLSMAKEN: Men klarer Ole Einar Bjørndalen å restituere seg til ski-VM i Sapporo? Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Da Dagbladet.no konfronterer ham med Dæhlies utsagn på pressekonferansen etter gullet på jaktstarten, gir han Dæhlie delvis medhold.

- Nå har jo aldri Bjørn forsøkt dette selv, så kanskje han får prøve skiskyting først, svarer Bjørndalen muntert.

- Men det er mulig han har rett i det. Det er heftig å skulle lade batteriene så kort tid etter et mesterskap. Jeg har 14 dager til å forberede meg, men mentalt har jeg vært forberedt lenge. Jeg tror det er mulig å gjøre det, hvis jeg får ro og trent optimalt, sier han til Dagbladet.no.

Bjørndalen forteller at han vil reise til Sapporo så snart skiskyting-VM er avsluttet, for å gjøre seg kjent med løypene og ikke minst tidsforskjellen.

- Jeg vil trene for meg selv i åtte dager, og skal være ordentlig skjerpa til det begynner. Mentalt er jeg sikker på at det skal gå - fysisk er jeg ikke like sikker, sier den fantastiske idrettsmannen.

Vil ikke skryte

Han var i strålende humør etter den knusende seieren på jaktstarten. Hele ett minutt og ni sekunder skilte ned til sølvvinner Maksim Tsjoudov fra Russland.

Men da NRK antyder at han kanskje bør ha lov til å skryte litt av seg selv, er ikke Bjørndalen i nærheten av å falle for fristelsen.

Ole Einar vil motbevise Dæhlie-utspill

Han velger i stedet å være i overkant beskjeden.

- Det er ikke mye å skryte av. Jeg har et vanvittig bra team rundt meg, og er veldig glad for det, sier han.

Han liker heller ikke å snakke om at han tross alt er suveren om dagen.

- Jeg føler meg egentlig ikke suveren. Jeg er nødt til å kjempe skikkelig for å hevde meg. I dag hadde jeg en vanvittig følelse, sier han til Dagbladet.no.

• Din mening: Hva forventer du av Bjørndalen i ski-VM i Sapporo?

UMULIG: Bjørn Dæhlie mener det egentlig er umulig for Bjørndalen å prestere maks i Sapporo. - Da må treningsbøkene og alle teorier om fysiologi skrives om, sier Dæhlie.