Ole Einars spørsmål: Hva skjedde egentlig bak denne døra?

Når IBU-president Besseberg vegrer seg for å undersøke om det var systematisk dop før Sotsji-OL, blir dette mer interessant enn noen gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR skiskytterfesten starter i Holmenkollen, tar den med en utfordring som varer lenger enn et nytt VM: For hvor mye skal egentlig sporten rote i sin egen mørke fortid?

Denne gangen gjelder det igjen Russland. Flere av skiskytterstjernene har etter de sjokkerende avsløringene fra russisk friidrett ivret for å få en slik grundig undersøkelse også om sporten sin. De har gode grunner for det. Vinter etter vinter blir nye dopete russiske skiskyttere avslørt.

Foreløping har det internasjonale antidopingbyrået (WADA) kviet seg for å utfordre russerne med enda en undersøkelse. Ledelsen i det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) har heller ikke presset på. Samtidig er det naturlig å følge opp innen skiskyting. Dette er Russlands nasjonalsport og dessuten den mest dopingplagete individuelle vinteridretten.

Derfor foreslo doktor James Carrabre,  den rutinerte visepresidenten i  IBU, nylig en slik  ny kommisjon for å komme til bunns i hva russerne egentlig gjorde i forkant av sitt eget Sotsji-OL. Dagen etter ble forslaget avfeid av IBUs norske president Anders Besseberg som uinteressant. Han trodde ikke at det var noen ting å finne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer