Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ole er en legende

Ole Einar Bjørndalen tok sin tredje OL-seier på rad og det fjerde OL-gullet totalt. - Ole er en legende, sier sponsorsjef Jacob Lund til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Einar hadde nesten 30 sekunder å gå på foran dagens jaktstart. Han laget spenning med å bomme én gang på første skyting og slapp feltet innpå seg.

Men siden gikk det veien for Bjørndalen - igjen.

Det norske skiskytteresset skjøt fullt hus på andre og tredje skyting. Han bommet én gang på siste skyting, men var likevel suveren.

- Jeg vet ikke helt hvordan jeg klarer dette, sier Bjørndalen til NRK.

Nok en gang var han rask til å takke sin motivator Øyvind Hammer.

- Jeg har fått god hjelp av Øyvind. Han får gjort reint hodet mitt hver gang.

Ole Einar Bjørndalen skrev ny OL-historie i dag. Tre individuelle gull i ett OL har aldri noen skiskytter klart tidligere. Han er nå mestvinnende olympier i skiskyting. Sammen med russeren Aleksandr Tikhonov har han fire gull og et sølv. Men samtlige av Tikhonovs gull kom på stafett. Bjørndalen tok gull (sprint) og sølv (stafett) i Nagano.

- Moro, sier Bjørndalen om det å bli historisk, sier Bjørndalen.

Andre bruker større ord om 27-åringen fra Simostranda. Blant dem er sponsorsjef Jacob Lund.

- Helt fantastisk. Ole Einar er en legende etter dette. Det sa jeg til ham da jeg fikk gitt ham en klem rett etter målgang, hvisker en mer enn hes Lund til Dagbladet.no.

Fra før av har Bjørndalen fått ei stjerne oppkalt etter seg. Vital har nemlig kjøpt rettighetene til å gi navn til ti plantere langt uti verdensrommet.

Andre har antydet at Ole Einar fortjener å havne på sokkel.

Raphael Poiree tok sølvet og Ricco Gross bronsen.

Også Frode Andresen var lenge med i medaljekampen, men sprakk på siste skyting. Andresen gikk i mål på 13. plass etter fem strafferunder.

- Jeg måtte gamble på den siste skytingen. Det er det samme om man blir nummer fire eller tretten, sier Andresen til NRK.

Halvard Hanevold ble nummer åtte med to bom og et godt langrenn. Egil Gjelland ble nummer 14

OL-KONGEN: Ole Einar fosset inn til gull nummer tre i Salt Lake. Foto: SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!