SKAL VÆRE HASTEOPERERT: Ole Erevik skal ha blitt rammet av den sjeldne øyesykdommen netthinneløsning, og skal være hasteoperert. Her fra privatlandskampen mot Hviterussland tidligere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SKAL VÆRE HASTEOPERERT: Ole Erevik skal ha blitt rammet av den sjeldne øyesykdommen netthinneløsning, og skal være hasteoperert. Her fra privatlandskampen mot Hviterussland tidligere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Ole Erevik akuttbehandlet for sjelden øyesykdom

Ute i tre uker.

(Dagbladet): Keeperstjerna Ole Erevik er akuttbehandlet i Frankrike etter en netthinneløsning.

Det er klubben selv, Pays d’Aix UC, som skriver at Erevik har «fått et slag i ansiktet», og nå vil være ute i tre uker.

Dagbladet har ikke lykkes i å nå Erevik, torsdag, men landslagskeeperen har lagt ut et bilde på sin Twitter-konto, der han skriver at han er akuttbehandlet med laser.

Starter i utkanten av synsfeltet

Landslagssjef Christian Berge hadde akkurat fått nyheten da Dagbladet ringte, torsdag ettermiddag.

- Dette er helt nytt for meg, og jeg holder på å sjekke det ut, sier Berge.

Ifølge Norsk Helseinformatikk (NHI), starter en netthinneløsning gjerne i utkanten av synsfeltet, og at det eventuelt kan bre seg innover mot sentrum av øyet.

Når netthinnen løsner fra underlaget får man tilstanden som kalles netthinneløsning. Da forsvinner synet i det området av hinnen som løsner, og det skal være ganske typisk at dette skjer relativt plutselig.

Sjelden tilstand

Dersom man får symptomer på netthinneløsning, blir man oppfordret til å raskt ta kontakt med lege, samt at man legger seg ned slik at tyngdekraften ikke medvirker til ytterligere løsning.

Behandling av netthinneløsning skjer på øyeavdeling med operasjon. Hensikten med denne operasjonen er å forsøke å feste netthinna igjen. Det er flere forskjellige teknikker å gjøre dette med, blant annet laserteknikk.

Ifølge NHI er tilstanden ganske sjelden, og rammer omtrent 1 av 10 000 personer hvert år.