Ole Erevik ute i to måneder

Operert for sjelden øyesykdom.

UTE I TO MÅNEDER: Ole Erevik er ute av spill i to måneder etter sjelden øyesykdom. Her mot Bahrain under OL-kvaliken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UTE I TO MÅNEDER: Ole Erevik er ute av spill i to måneder etter sjelden øyesykdom. Her mot Bahrain under OL-kvaliken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i høst ble landslagsmålvakt Ole Erevik (35) akuttbehandlet med laser etter å ha fått en sjelden øyesykdom.

Da skrev klubben at Erevik ville være ute av spill i tre uker, men nå viser det seg at det tar lenger tid før han er tilbake på banen.

Keeperen skriver i dag på sin Twitter-profil at han er operert, og at to lange måneder på sidelinja venter.

Før helga skrev 35-åringen at han har fått hull på netthinnen i tillegg til netthinneavløsning, og at han skulle gjennom en «open eye»-operasjon.

På klubbens nettside bekreftes Ereviks operasjon av Pays d'Aix UC.

Sjelden tilstand

Netthinneløsning er ifølge Norsk Helseinformatikk (NHI) noe som gjerne starter i utkanten av synsfeltet, og at det eventuelt kan bre seg innover mot sentrum av øyet.

Når netthinnen løsner fra underlaget, får man tilstanden som kalles netthinneløsning. Da forsvinner synes i det området av hinnen som løsner, og det skal være ganske typisk at dette skjer relativt plutselig.

Ifølge NHI er tilstanden ganske sjelden, og rammer omtrent 1 av 10 000 personer hvert år.

Behandling av netthinneløsning skjer på øyeavdeling med operasjon. Hensikten med denne operasjonen er å forsøke å feste netthinna igjen. Det er flere forskjellige teknikker å gjøre dette med, blant annet laserteknikk.

Dagbladet har forsøkt å nå Erevik og landslagstrener Christian Berge uten å lykkes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer