Ole Gunnar blir barnas ambassadør

- Dette er en hedersbevisning, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.no etter at han i dag ble presentert som Unicef-amassadør for Norge.

I ettermiddag samles landslaget, men Ole Gunnar Solskjær tjuvstartet i UNICEFs lokaler allerede rundt lunsjtider.

- Jeg håper at jeg kan bidra til at barn får det bedre i verden, sier Solskjær.

Manchester United og landslagets spissstjerne var allerede kjent med organisasjonens innsats for barn da han ble forespurt av UNICEF. Sammen med Andy Cole, David Beckham og Quinton Fortune har allerede nordmannen snakket om hvordan Manchester United skal skaffe til veie 13 millioner kroner for UNICEF.

Dermed var det lett for kristiansunderen å si ja til UNICEF Norge. Enda enklere ble det når han tenkte på sin egen sønn Noah, som kom til verden under Fotball-EM i fjor sommer.

- UNICEFs innsats kan forandre et helt liv. Det er spesielt å være pappa, sier Ole Gunnar.

Mer penger i Norge

Målet hans som ambassadør er ganske enkelt:

- Hvis jeg kan bidra til økt synlighet er jobben min gjort, sier han til Dagbladet.no og legger til sitt første bidrag for barneorganisasjonen.

- Jeg vil at det skal bli samlet inn mer penger i Norge. Derfor har jeg engasjert meg.

Solskjær er ikke den første fotballspilleren som stiller opp for verdens barn. Brasilianske Ronaldo spilte nylig en kamp til inntekt for UNICEF, mens lagkamerat David Beckham stadig vekk stiller opp i den blå logoen.

- Gjennom Manchester United var vi i Shanghai. Der besøkte vi en skole i forbindelse med en antirøykekampanje. Det var skremmende hvor mange av barna som røyket. Det var også jenter der som ble solgt for fem og 10 pund, forteller Ole Gunnar.

Vil ut i felten

Verken Solskjær eller UNICEF Norge kommer til å starte en spesiell kampanje med fotballstjernens navn og ansikt.

- UNICEFs arbeid handler ikke om øremerking, men hvor behovet er størst der og da. Det er muligheter for at vi skal en tur ut i felten, sier han.

Og en ting er sikkert. Der Ole Gunnar Solskjær reiser blir fotballen med.

- Jeg tror fotball er noe alle blir engasjerte av, også i kriseområder. Fotball bidrar til veldig mye, alle har rett til å leke, sier han.

<B>UNICEF-EFFEKTER:</B> Ole Gunnar Solskjær fikk t-skjorter til både seg selv om sønnen Noah da Kjersti F. Gjestvang i Unicef Norge presenterte ham i dag.