Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ole Gunnar fikk tydelig beskjed om at vi ikke ønsket at han dro over

Molde-ledelsen sier Solskjær har stilt deres tillit på prøve.

SOLSKJÆR ANGRER IKKE: - Jeg vet at jeg har mitt på det tørre, sier Ole Gunnar Solskjær. Han beklager at det ble så mye mediastyr, men sier han ville angret mer om han hadde avslått muligheten til å snakke med Aston Villa. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
SOLSKJÆR ANGRER IKKE: - Jeg vet at jeg har mitt på det tørre, sier Ole Gunnar Solskjær. Han beklager at det ble så mye mediastyr, men sier han ville angret mer om han hadde avslått muligheten til å snakke med Aston Villa. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer

MOLDE (Dagbladet): Klokka 12.36 kom Molde-manager Ole Gunnar Solskjær, direktør Tarje Nordstrand Jacobsen og styreleder Øystein Neerland inn på presserommet på Aker Stadion, for en pressekonferanse etter sjokkmeldingen om at Aker og Kjell Inge Røkke kutter sponsorstøtten etter sesongen.

Årsaken er misnøye med Ole Gunnar Solskjærs tur til England i går, der han møtte Aston Villa til uformelle samtaler om den ledige managerjobben.

- Det er hovedsaklig det siste døgnet som har avstedkommet denne pressekonferansen og preget mediebildet rundt Molde fotballklubb. Det ene er at Aker trekker seg ut, det andre er alle ryktene og spekulasjonene rundt framtiden til Molde og Ole Gunnar Solskjær, sier Nordstrand Jacobsen.

- Samarbeidet med Aker har Molde satt enormt stor pris på. Dessverre er det blitt satt på prøve og det har fått en konsekvens.

- Det er viktig for oss å belyse at det var en henvendelse Ole Gunnar orienterte meg om onsdag, fra Aston Villa som ville snakke med ham. Vi hadde kort samtale om det, og utgangspunktet var at Ole Gunnar skulle reise over fredag og snakke med dem, men at det skulle skje så stille og rolig som mulig.

- 17. mai følte vi ikke lenger at vi hadde kontroll på situasjonen, da vi fikk meldinger gjennom media om at et fly var observert i Kristiansund. Jeg var tydelig overfor Ole Gunnar om at i og med at saken var blitt offentlig, ønsket vi ikke at han skulle reise over.

Som Ole Gunnar Solskjær fortalte Dagbladet i går, svarte han muntlig på de tre spørsmålene Kjell Inge Røkke og Aker ville ha svar på - som han oppfattet som hypotetiske.

Spørsmålene var:

1) Vurderer du å slutte i inneværende tippeligasesong? 2) Vil du ta med deg deler av støtteapparatet? 3) Vil du ta med deg noe av MFKs spillerstall over tid?

Molde og Nordstrand Jacobsen var ikke fornøyde med svarene de fikk.

- Vi fikk muntlige svar på de tre spørsmålene fra Aker som vi videreformidlet tilbake. De var nok ikke av en sånn art som Aker ASA og Kjell Inge Røkke ønsket å høre. Det er ingen tvil om at vi og alle våre samarbeidspartnere er opptatt av forutsigbarhet og at man har klare og tydelige rammer rundt det man inngår samarbeid om. Det ble særdeles utfordrende i går, og vi fikk et resultat vi synes er leit og trist for klubben, og som gir oss store utfordringer først og fremst fra 2013.

Ole Gunnar Solskjær sier dette er en sak han gjerne skulle vært foruten, og at aldri var intensjonen at hans besøk skulle forårsake så mye støy.

- Vi er opptatt av personlig utvikling, og spillere som gjør det bra får forespørsler hele veien. Jeg fikk en forespørsel fra en kompis om jeg var interessert i å snakke med Villa. Jeg ringte Kjell Inge med en gang. Vi ble enige om at jeg kunne snakke med dem på onsdag, at det var greit.

Solskjær gjentar at han ikke er på jobbjakt og at han trives godt i Molde. Han smiler litt oppgitt på spørsmål om han føler han har fortsatt har tillit fra klubben.

- Jeg føler ikke at jeg har mistillit fra noen. Vi hadde en god prat i morres hvor vi ble enige om at vi skulle se framover. Vi har noen utfordringer, de skal vi ta. Jeg har ikke noe tilbud. Jeg leter ikke etter jobb. I fotball og i livet generelt dukker ting opp som man må ta stilling til. Jeg har kontrakt i to år til, det er det jeg forholder meg til. Jeg kommer til å snakke med Kjell Inge, det skal jeg ta med ham. Jeg må beklage at det kom ut som det gjorde.

Solskjær viser til at det på ingen måte er uvanlig at managere snakker med andre klubber, såfremt de har fått tillatelse på forhånd.

- Roberto Martinez har fått lov til å prate med Liverpool, som er en fantastisk stor klubb og de vet han har ambisjoner - ikke noe problem. Kommunikasjonen kunne sikkert vært bedre og tydeligere, det ser vi i ettertid. Men nå er vi der vi er, tydelige på at vi skal jobbe fremover. Spillerne er vant til spekulasjoner rundt meg. Det nye er at vi har mistet bidraget fra Aker ASA, som jeg har skjønt at det har vært dialog om lenge. Om det er tilfeldig eller ikke at det skjer nå, får de svare på. Jeg har fått tekstmelding fra Røkke i dag, og vi kommer til å snakke sammen om ikke alt for lenge.

Styreleder Øystein Neerland uttalte i går at han var skuffet over Solskjær, og i en pressemelding gikk de langt i å gi Solskjær all skyld for Akers exit, gjennom formuleringer som «Molde Fotballklubb beklager at Aker ASA har besluttet å redusere sitt engasjement som følge av vår Managers handlinger».

På Dagbladets spørsmål om de med dette stiller Solskjær ansvarlig for tapet av Aker som hovedsponsor, svarer han:

- Han stiller jo tilliten litt på prøve. Coachen vinglet og det falt Røkke tungt for brystet, men det er det vi har snakket grundig om i dag.

- Man må forstå 20 års engasjement. Kjell Inge har vist en vanvittig dedikasjon til Molde Fotballklubb. Han har hatt en pengebruk som har gitt Molde en plattform å bygge videre på. Røkke har bidratt til at Ole fikk muligheten til å dra til Manchester og muligheten til å komme til Molde fotballklubb som trener, sier Neerland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media