FORSTÅR IKKE SOLSKJÆR: Max-ekspert Steinar Nilsen mener RBK hadde grunn til å klage på Spartak Moskva, ikke Molde. Her ser Nilsen sitt eks-lag Tromsø mot Kalmar på La Manga. Foto: Gorm S. Andresen
FORSTÅR IKKE SOLSKJÆR: Max-ekspert Steinar Nilsen mener RBK hadde grunn til å klage på Spartak Moskva, ikke Molde. Her ser Nilsen sitt eks-lag Tromsø mot Kalmar på La Manga. Foto: Gorm S. AndresenVis mer

- Ole Gunnar hadde ingen grunn til å klage

Steinar Nilsen mener Spartak avslørte Molde.

LA MANGA (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær var kraftig forarget etter 0-3 mot Spartak Moskva i Benidorm lørdag kveld.

Molde-treneren synes det russiske laget spilte grisete, og var stolt over at spillerne hans ikke ble provsert til å gjengjelde ute på banen.

Den tidligere Manchester United-spissen sier at han «gir seg som trener» den dagen hans mannskap spiller slik.

- Mitt lag skal ikke fremstå sånn. Jeg er stolt av måten vi framstår på, at vi ikke blir provosert av taklingene, at vi tar ikke igjen en stygg måte. Vi prøver å spille, selv om det sto 3-0 hadde vi sjanser på slutten. Vi spilte til siste slutt, sa Solskjær til Dagbladet.

Fairspilt kamp? Tidligere Brann- og TIL-trener Steinar Nilsen har fulgt alle kampene i Copa del Sol-turneringen som ekspert for Max, tv-kanalen som sender fredagskampene kommende sesong.

Nilsen satt på tribunen da Solskjær hisset seg opp. Han så akkurat samme kamp som MFK-sjefen, men er helt uenig i at Spartak-laget var ufine.

- Nei, Ole Gunnar hadde ingen grunn til å klage over det, det var en veldig fairspilt kamp og Spartak var over hodet ikke stygge. De var stygge, derimot, mot Rosenborg. Det var det mye etterslenger og mange seine taklinger, men i går var det en fair match der Molde var mye svakere enn motstanderen og hadde helt klare defensive problemer, sier Nilsen til Dagbladet.

Han mener seriemesterne skapte problemer for seg selv, fordi både tempo i den bakre fire og kommunikasjon ikke var god nok.

- Fallhøyden i forhold til press var heller ikke bra, og akkurat der ble Molde avslørt av motstanderen på den defensive organiseringen, sier Nilsen.

Han og Max-kommentator Jan-Erik Aalbu har reist rundt og sett alle de norske lagene på treningleir i Spania, og hovedinntrykket er at Molde har kurs mot en ny toppsesong.

Champions League-kvalik - Molde her nede ser bra ut, det er ingen tvil om det. Men de fikk en kamp i går hvor de var dårligere enn motstanderlaget, de lå langt bak i prestasjon. Med tanke på at de skal ut i Champions League-kvalik må de løfte spillet sitt betraktelig, sier Nilsen.

OPPGITT: Ole Gunnar Solskjær mente Spartak-laget gikk langt over grensen, og ville ikke akseptert sitt lag opptre på samme måte.
OPPGITT: Ole Gunnar Solskjær mente Spartak-laget gikk langt over grensen, og ville ikke akseptert sitt lag opptre på samme måte. Vis mer

- Hva trenger Molde av nye spillere?

- Jeg tror de trenger en midtspiss, jeg synes Davy Angan er for varierende i prestasjonene sine. Jeg synes ikke han er god nok i variasjonsspillet sitt, som jeg vet Ole Gunnar er opptatt av. I tillegg leverer ikke Angan nok mål, han må score mer for å bli den spissen Molde er avhengig av, dersom de skal gjenskape seriegullet sitt.

- Du tror Molde blir å finne helt i toppen neste år?

- Jeg blir særdeles overrasket dersom Molde ikke minst tar medalje, de bør være der oppe. Det har en spennende stall, masse unge spillere og beholdt sentrallinja si - og styrket den med Even Hovland. Så Molde skal være der oppe.

Morsom Aafk-fotball Max-eksperten har ikke like stor tro på Aalesund, som bare fikk én seier av tre på La Manga.

- Aafk har overrasket positivt, i forhold til plasseringen i Tippeligaen. De fikk en tittel i cupen, og har bra struktur i angrepsspillet. De spiller morsom fotball, de tør å holde litt mer i ball.

Nilsen tror også oransjetrøyene må ha en toppspiss inn før seriestart, pluss en høyreback.

- Det er ekstremt vanskelig å tippe plassering så lenge før seriestart, men jeg tror Aalesund kan ta steget opp fra fjoråret til topp sju eller topp seks.

RBK mangler samhandling Bronsevinner Rosenborg har skuffet Max-eksperten i vinterturneringen.

- Jeg synes de sliter i rytmen i det offensive, og jeg ser klare svakhetstrekk i det defensive. Janne Jönsson har en jobb å gjøre fram til seriestart, og det går mest på samhandlingen som må bli bedre. Måten å angripe lag på har vært tilfeldig her nede.

Han synes RBK trenger både backer og stoppere, pluss en ledertype på midtbanen - og tviler på ny medalje slik troppen ser ut nå.

MORSOM FOTBALL: Nilsen tror Kjetil Rekdals mannskap klatrer på tabellen, mye på grunn av playmaker Michael Barranges.
MORSOM FOTBALL: Nilsen tror Kjetil Rekdals mannskap klatrer på tabellen, mye på grunn av playmaker Michael Barranges. Vis mer

- Rosenborg bør være der oppe, de skal være i e-cupen. Derfor de skal de være i topp fire, men dersom de ikke tar grep med spillerforsterkningen tror jeg det blir vanskelig. Men vinduet er åpent til slutten av mars, og det er et sommervindu.

Bunnsolide TIL Nilsen synes eks-klubben TIL har vært akkurat som forventet, stramt organiserte og vanskelig å score på.

- De ser bunnsolide ut defensivt, de er vanskelig å spille mot. De virker veldig godt forberedt, og de har tryggheten vi kjenner fra Tromsø. Men jeg savner kreativitet, jeg synes ikke de har klart å erstatte Mos og Sigurd Rushfeldt ennå. De trenger mer konkurranse i nummer 9- og 10-trøya.

Den tidligere Napoli-proffen forventer likevel medaljekamp på Alfheim nok en sesong.

- Men TIL blir helt klart et lag som er topp 4-kandidat. Det er ingen grunn til å tro at de blir dårligere.

NY MEDALJE? Tromsøs trener Per Mathias Høgmo kunne juble i november, og Nilsen ser ikke bort fra at TIL-gjengen kan feire på nytt neste november. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
NY MEDALJE? Tromsøs trener Per Mathias Høgmo kunne juble i november, og Nilsen ser ikke bort fra at TIL-gjengen kan feire på nytt neste november. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer