Ole Gunnar hylles i England

- Vi vet at dersom han får sjanser, scorer Ole på ni av ti sjanser, sier United-kaptein Roy Keane. Også engelsk presse skamroser Solskjær etter seiersmålet i Bordeaux.

Ole Gunnar kom fra benken, og 25 sekunder etter ble han matchvinner i Champions League i går. Det overrasker ikke Roy Keane det minste.

Ni av ti

- Vi forventer ikke nødvendigvis at han scorer hver eneste gang han går på banen, men vi vet at ni av ti ganger han får en sjanse setter han den inn, sier Keane til Football365.

Keane følger Solskjær på treningsfeltet hver dag, og vet hva han snakker om. Sist lørdag scoret Solskjær mellom beina på en Liverpoool-forsvarer. Ifølge Keane er var det et typisk Solskjær-mål.

- Det var en flott avslutning, og han fikk det trolig til å se lettere ut enn hva det var. Men det er sånn Ole er, sier Keane.

Fortjener utmerkelse

Kaptein Keane roser også nordmannens tålmodighet i forhold til en fast plass på laget.

- Han fortjener en utmerkelse, fordi det må være tøft for ham. Men han vet at man trenger over 20 spillere for å vinne ligaen og europacupen. Forhåpentligvis klarer Ole å være tålmodig på nytt i år, sier Keane.

Barnefjes

Også engelsk presse koser seg med Ole Gunnars seiersmål i Frankrike.

,|«Terroristen med barnefjeset slår til igjen» er tittelen i dagens Daily Mail.

- Ole Gunnar Solskjær sørget for at de regjerende mesterne i praksis er blant de siste åtte, skriver Ken Lawrence i avisa.

,|«Keeper Raimond van Der Gouw har stor gjeld til superreserven Ole Gunnar Solskjær, skriver The Mirror.

Gjør alt til gull

,|The Sun kaller Solskjær «Mr. Midas», og påpeker at nordmannen gjentok bedriften fra Champions League-finalen i Barcelona i mai.

- Sjansene hans i førsteelleveren er begrenset, men det er ikke innflytelsen hans, skrier Neil Custis.

Avisa mener at halve Europa vil ha nordmannen fra start på laget sitt, og at United skal være glad for at han godtar gjesterollene.

- Hvordan den lille nordmannen klarer å beholde ballfølelsen og skarpheten med så få starter er bemerkelsesverdig, skriver Custis.

gorm.s.andresen@dagbladet.no