Ole Gunnar scorer for Frelsesarmeen

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær får en rød tusjpasning. Finter ikke, men fra kloss hold, litt skrått, scorer han et viktig veldedig formål. Ikke til inntekt for Roy Keane, men for Dagbladet og Frelsesarmeens Julemusikanter der alle pengene går uavkortet til armeens arbeid. Gi bud på trøya!

Men. Mange vil nok si at profesjonelt rike fotballspillere burde slenge inn minst 11250 kroner hver for et godt formål, kanskje det. Men i bakrommet er fornøyd med et navnetrekk fra en tidligere Clausenengen-speller. Sånn er det å bedrive veldedighetsjournalistikk helt på grensa, av offside.

Julemusikantene: - At Dance With A Stranger spilte inn over 30000 kroner for Julemusikantene bare beviser at det er mye bra som kommer fra Kristiansund, sier Ole Gunnar Solskjær. Fleiper og ler.

- Jeg tror ikke at prisen på drakta vil bli spesielt høy fordi jeg signerer, men jeg mener det er viktig å være med på ting som dette, sier Solskjær. Nettopp ferdig med ei lang svetteøkt. Som ble avsluttet med vond gammeldags 15 x 15 i relativt høyt tempo.

Ball hjemme

Fotballfri: - Det er alltid fint med noen dager fri, men det kan blir for mange dager fotballfri også. Da kribler det i beina. Godt å ha en ball hjemme til å trene og leke med, sier Solskjær utafor garderoben på The Cliff, treningsfeltet. Utafor gjerdet står det 30 autografjegere, og det midt på den blanke frostformiddagen. De venter.

Tøft

Ronny og EM: - At Ronny er tilbake i trening, etter en tung høst, er bra, både for oss i United og for Norge med tanke på EM neste sommer. Jeg så gruppeoppsettet, og sånn med en gang kan dette virke overkommelig. Hardest blir det nok mot Spania, men det er bra vi møter dem først. Men skal vi ha noen mulighet til å komme videre så må vi spille bra mot alle.

Mange sjanser

Måltørke: - Når du spiller på United så veit du at det vil dukke opp mange sjanser i løpet av en kamp, men noen ganger er ikke marginene på din side. At det plutselig ble fire mål mot Everton var sjølsagt bra. Alltid moro å score. Mange aviser har spekulert om måltørke og sånt, det bryr jeg meg ikke noe om. Det viktigste for meg er å trene hele tida for bli en bedre fotballspiller. For, blir jeg bedre blir også United litt bedre. Det å score mål er sjølsagt viktig, men scorer du ikke mål så går jo livet sin vante gang for det, sier Solskjær.

Ei kasse med mat

Etterreaksjon fra Barcelona: - Denne sesongen har det vært mye ut og inn og jeg har blitt brukt både på midten, venstre og høyre. Men, det er i midten foran jeg er best.

- Om det har vært en reaksjon etter finalemålet mot Bayern München Nei, ikke annet en mange godord. Det har vært utrolig, men ikke noe spesielt mye stress og press. Men utfra alle dem jeg har snakket med, så må det minst ha vært 200000 til stede i Barcelona, alle var jo der, sier Solskjær som akkurat har signert postere av målet, et maleri av en lokal Manchester-kunstner. I bakrommets mener kunsten å score i Champions League så absolutt abstrakt var av langt høyere kvalitet.

Om United: - Vi blir så godt tatt vare på at, nå har vi fått en kasse med julemat. Vi trenger ikke å tenke på noen ting her.

BBC barne-TV

Også i jula: - Ja, det blir jul her i Manchester. Det er et tett kampprogram som er tradisjon for i England med kamper både 2. og 4. dag jul. Vi skal feire norsk jul sammen med familien, og noen venner kommer faktisk over også, sier Solskjær.

En trippende pressesekretær, Diana Law, datter av Denis, venter på Solskjær. Det er flere som vil ha et gløtt. Vi snikleser fra Laws papirer at BBC har et slags barne-tv ønske.

Men vi må gå, for der kommer ektemannen til Posh Spice.

Følg med!