Ole Gunnar Solskjær:
- Vi gamblet og tapte

Ole Gunnar Solskjær legger ikke skjul på at han var ute etter et tidlig mål. I stedet ble Manchester United knallhardt straffet for personlige feil.

HØYDEPUNKTER: Se scoringene til Barcelona. Video: Viasat

Barcelona - Manchester United 3-0

BARCELONA (Dagbladet): Det var en rolig og fattet Ole Gunnar Solskjær som møtte pressen i kjelleren på Camp Nou etter nederlaget i Barcelona.

Med unntak av det første kvarteret, var Barcelona stort sett overlegne i det meste som foregikk på gressmatta i går kveld.

Men det kunne sett veldig annerledes ut om bortelaget var mer effektive foran mål, og det var ikke tilfeldig at United skapte mye i starten av kampen, hvor de nærmest rystet katalanerne.

- De første 15 minuttene gamblet vi, vi gamblet og tapte. Men vi måtte gå for det første målet og vi skapte to store sjanser. Dessverre hadde vi ikke kvalitet nok til å sette dem, sier Solskjær til MUTV i pressesonen etter pressekonferansen.

Solskjær tok seg bare tid til sin egen TV-kanal, og pekte blant annet på at Marcus Rashford, Jesse Lingard og Scott McTominay alle hadde muligheten til å sette inn ledermålet. I stedet måtte David de Gea plukke ballen ut av eget nett to ganger på fire minutter.

- Vi ønsket det første målet. Når du ikke får det, og de deretter scorer to mål på fire minutter, så vil du miste selvtillit. Men all ære til gutta, de fortsatte å kjøre på. Holdningen de viste var bra, og så scoret de det tredje målet på et fint skudd, sier Solskjær.

Manchester United rotet det til for seg selv med grove feil på begge baklengsmålene. Det var et balltap og en keepertabbe som førte til de to første scoringene.

- Når du spiller på dette nivået, kan du ikke gjøre feil, og du må ta vare på sjansene du selv får. Vi utnyttet ikke den gode starten vår. De scoret to mål på de to første skuddene på mål. Da er det game over, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

SOLSKJÆR-MAGASINET: Solskjær lener seg ikke på skjebnen, og Manchester United-supporterne har inntatt Barcelona for fullt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Stor jobb

Manchester United fikk en påminnelse om at de er et stykke bak de beste lagene i Europa når det gjelder kvalitet.

- Vi vet det er en stor jobb foran oss. Jeg sier, og vi har sagt hele tiden, at dette ikke endrer seg over natta. De neste årene blir det veldig viktig for oss å nå det nivået som Barcelona og de andre lagene er på for øyeblikket, sier Solskjær.

- Det er det nivået vi sikter på, for det er der vi har vært. Dette minner meg litt om finalen i Roma. Vi startet veldig bra, så tok de over. På en gitt dag kan de gjøre det mot lag. De spilte veldig bra og fikk kampen inn i sitt spor, men vi ønsker å komme dit (på Barcelonas nivå, journ.anm.). Vi må komme dit ved hjelp av hardt arbeid og gode holdninger hver eneste dag. Vi må fortsette å jobbe, sier Solskjær.

Lionel Messi ble kampens store spiller med to scoringer. Solskjær kunne ikke annet enn å skryte av argentineren etter kampen.

- Han er en eksepsjonell spiller. Han og Cristiano (Ronaldo) har vært de beste spillerne i verden det siste tiåret, og i kveld viste han hvorfor vi alle tenker det, hvorfor han har vunnet så mange tittler og hvorfor dette laget har vunnet Champions League så mange ganger. Hvis du gir ham tid og rom i nærheten av mål, vil han skape sjanser og score mål. En fantastisk spiller, mener Solskjær.

Viktig uke

I den andre Champions League-semifinalen, slo Ajax ut Cristiano Ronaldo og Juventus ved å vinne 2-1 i Torino - noe som var overraskende for mange.

- Ajax har gjort det fantastisk for å komme til semifinalen. Vi slo dem faktisk ut av Europa League med Molde i 2015, og det viser hvor langt de har kommet. Vi må lovprise dem. Jeg er glad på deres vegne, men vi må tenke på oss selv. Vi vet at vi har en jobb å gjøre, og vi fortsetter med det, sier Solskjær.

Nå venter Everton på bortebane i Premier League til helga for Solskjærs menn, før det blir naboduell mot Manchester City onsdag om en uke.

- Det er en stor uke foran oss, og vi må være klare for det. Det er tre store kamper på en uke. Det er fem dager til vi møter Everton, så vi har god tid til å bli klare, sier Solskjær.

Manchester United-spillerne hastet seg i spillerbussen etter kampen, og det var bare angriper Alexis Sanchez som stoppet opp for å gi noen ord til pressen.