SEIEREN ER HANS: Han hadde en plan og den ble fulgt til punkt og prikke da på Emirates i London. 2-0 scoringen Solskjær feirer her var en kontring rett fra tegnebrettet. Det beviser, akkurat slik førsteomgangen mot Tottenham beviste Ole Gunnar Solskjærs falige kompetanse, at han vet hva han gjør. Manchester United er blitt giftige under sin norske manager. Det kler dem.
SEIEREN ER HANS: Han hadde en plan og den ble fulgt til punkt og prikke da på Emirates i London. 2-0 scoringen Solskjær feirer her var en kontring rett fra tegnebrettet. Det beviser, akkurat slik førsteomgangen mot Tottenham beviste Ole Gunnar Solskjærs falige kompetanse, at han vet hva han gjør. Manchester United er blitt giftige under sin norske manager. Det kler dem.Vis mer

20LEGEND stadig mer legendarisk

Ole Gunnar Solskjær er det beste som har skjedd Manchester United siden Sir Alex Ferguson

Det er ikke lenger mulig å snakke ned Ole Gunnar Solskjærs prestasjon og betydning for Manchester United. Det er snart ikke mulig å nekte ham jobben heller.

  • Arsenal-Manchester United 1–3 (1–2)

ARGUMENTENE OG PÅMINNELSEN om Manchester Uniteds og Ole Gunnar Solskjærs lette kampprogram er i ferd med å forvitre åtte kamper inn i nordmannens vikariat.

1–0 over Tottenham på Wembley er en stor seier for alle lag i hele den fotballspillende verden.

Det samme er 3–1 over Arsenal.

OG DER ER vi nå, åtte kamper, åtte seirer, 22 scoringer og fem baklengsmål inn i årets store eventyr i internasjonal fotball. Ole Gunnar Solskjær er fortsatt ubeseiret. José Mourinhos vrakgods er blitt en seiersmaskin. Og var det smil, humør og frihet til utfoldelse som fikk Manchester United tilbake på kjøl de tre første kampene, så er det fotballfag av høy klasse som har gitt Ole Gunnar Solskjær to tunge borteseirer.

Førsteomgangen mot Tottenham var en taktisk genistrek.

Måten Arsenal ble tatt på, ditto.

VAR DET EN lidelse å se Manchester United før jul er det en befrielse å se dem nå. 1–0 scoringa på Emirates, der de holdt ballen i laget høyt i banen før Romelu Lukaku fant Alexis Sanches med en liten genistrek av en pasning, var formidabel. 2-0, fordi Manchester United i perioder har mot til å stå igjen med tre spillere, var kontringen Ole Gunnar Solskjær hadde planlagt. Og når du klarer å ta kampen fra taktikktavla til banen handler det ikke om flaks eller marginer.

Det er dyktighet.

Det er fag.

FEM ÅR TOK det Manchester United-familien å tenke klart etter avgangen til Sir Alex Ferguson. De visste hvor vanskelig det ville bli da sjefen over alle sjefer ga seg i 2013.

Historien fram til Ole Gunnar Solskjær viser at de ikke klarte å håndtere det.

GARY NEVILLE HAR snakket om at ingen må få lov til å forandre Manchester United. Det er Manchester United som skal forandre de som kommer til klubben.

Det er det som opprettholder stabilitet.

Det er det som skaper kontinuitet.

DAVID MOYES FIKK lov til å bytte ut store deler av Uniteds trenerapparat da han overtok verdens største fotballklubb for fem og et halvt år siden. Hvorfor det? Hva hadde Moyes – etter ett opprykk fra nivå tre i løpet av fire år med Preston North End, og ingenting i løpet av elleve år med Everton, ikke et eneste trofé – å lære en klubb hvis forgjenger hadde vunnet 13 seriemesterskap, fem FA-cuper, fire ligacuper og to Champions League-titler.

Når man tenker over det som skjedde er det faktisk ikke til å tro.

AT DAVID MOYES skulle komme til Manchester United og fortelle Manchester United hvordan arven etter Sir Alex Ferguson skulle forvaltes – og ikke omvendt – var den første store feilen Manchester United gjorde post Ferguson. Siden det har de ikke klart å hente seg inn. For hver manager som har vært der siden 2013 har klubben fjernet seg lenger og lenger vekk fra det som er Manchester United.

Med Ole Gunnar Solskjær, fordi han etter nærmere 15 år under Ferguson fikk Uniteds DNA i blodet, er snuoperasjonen begynt.

DA SJEIK MANSOUR kjøpte Manchester City i 2008 hadde han kontinuitet, stabilitet, filosofi, den røde tråden og klubber som Manchester United, Barcelona og Ajax i tankene. Klubber som er seg selv. Klubber som ikke kan være noe annet enn seg selv. Det var derfor han begynte å hente Barcelona-folk til Etihad. Det var derfor han til slutt klarte å vinne Pep Guardiola over. Og mens Sjeik Mansour sakte, men sikkert bygde City opp til å bli Englands ledende klubb, lot Glazer-familien og den utøvende makta på Old Trafford – bankmannen Ed Woodward–Manchester United gå i oppløsning.

Nå er erkefienden Liverpool langt forbi dem også.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har ført Manchester United tilbake på sporet. Det høster han velfortjent ros for. For hver kamp som vinnes styrker han sine aksjer til fast jobb i juni. Et FA-cup trofé vil selvfølgelig hjelpe, akkurat som avansement i Champions League og topp fire i Premier League vil redde sesongen som var ødelagt før jul.

Men viktigst av alt, tror jeg, er hvordan Manchester United ser ut som lag, føler seg som lag og blir oppfattet som lag når sluttstrek settes i mai.

Ole Gunnar Solskjær har gitt et ødelagt fotballag troen på seg selv.

Var fast jobb utenkelig 18. desember, begynner det å bli veldig realistisk nå.