Ole Gunnar Solskjær er favoritt til å ta over landslagsjobben

Tallene er klare.

LANDSLAGSFAVORITT: InFact spurte 1010 nordmenn om hvem de ville ha som Drillos arvtaker. Og tallene var klare. Solskjær er folkets favoritt.    Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
LANDSLAGSFAVORITT: InFact spurte 1010 nordmenn om hvem de ville ha som Drillos arvtaker. Og tallene var klare. Solskjær er folkets favoritt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Molde-manageren blir nå hausset opp som landslagets neste trener. Det viser en fersk meningsmåling utført for spillselskapet ComeOn! som Dagbladet har fått tilgang til. Målingen er gjort av InFact dagen etter at U21-landslaget gikk videre til semifinalen i EM i Israel.

InFact spurte 1010 nordmenn om hvem de ville ha som Drillos arvtaker. Og tallene var klare. Solskjær er folkets favoritt.  

Stort flertall De spurte fikk bare velge mellom a) Tor Ole Skullerud, b) Ståle Solbakken, c) Ole Gunnar Solskjær, d) vet ikke eller e) en annen profilert trener fra utlandet.

Kanskje litt overraskende er tilliten til U21-landslagets suksessrike sjef, Tor Ole Skullerud, ikke veldig høy. U21-landslaget har hatt stor suksess i EM i Israel. Bare 7,2 prosent av befolkningen vil ha ham i sjefsstolen.

27,2 prosent peker på Moldes trener Ole Gunnar Solskjær som den beste erstatteren. Ståle Solbakken fikk 14,8 prosent av stemmene.

Dagbladet snakket med Solskjær onsdag kveld, men han ville ikke kommentere meningsmålingen. Tidligere har han sagt at han ikke er interessert i å ledet et landslag.

-Det å være landslagstrener er noe man kan lene seg på når man blir eldre og har fått mer erfaring, sa Solskjær til NRK i fjor høst.

Da hadde han nettopp ført Molde inn til sitt andre seriegull på to år.

Manglet Høgmo Per-Mathias Høgmo har flørtet med landslagsjobben den siste tiden.  Den nåværende Djürgården-treneren var ikke en av kandidatene i undersøkelsen. I et intervju med Dagbladet i mai gikk Høgmo langt i å si at han gjerne ville ha landslagsjobben.

- Det vi gjorde i dag, er ikke godt nok i morgen, sa Høgmo til Dagbladet før landslagskampen mot Albania. Til TV2 gikk han enda lenger i sin «jobbsøknad».

 - Jeg har vært landslagstrener i sju år, og det som er godt for meg å vite er at jeg behersker landslagsjobben,og jeg behersker klubbjobben. Jeg behersker det meste. Jeg vil være en svært god kandidat. Det er det ingen tvil om, sier Høgmo til TV2.

Favoritt Det er spesielt at den nåværende Djurgården-treneren ikke er et av alternativene i undersøkelsen. Høgmo har seilet opp som ekspertenes favoritt til å ta over for Egil Drillo Olsen den dagen landslagssjefens kontrakt går ut.

Det skjer enten når den pågående VM-kvalifiseringen tar slutt, altså i oktober-november, eller til neste sommer — hvis Drillo leder Norge til sluttspillet i Brasil.

Det er flere som ønsker jobben.

Men om folkets stemme blir hørt, er det Solskjær som leder landslaget i den neste EM-kvalifiseringen.