Ole Gunnar Solskjær nærmer seg fast jobb

Ole Gunnar Solskjær har ikke mer å bevise, jobben må bli hans

Han kan det, han har det og han har gitt Paul Pogba frihet til å bli en kampvinnende maskin. Det er snart ikke mulig å nekte Ole Gunnar Solskjær jobben på Old Trafford.

MIRAKELMENNENE I UNITED: Paul Pogba fikk lisens til å gjøre det han kan best under Ole Gunnar Solskjær, være god. På Stamford Bridge leverte han mål og målgivende i Manchester Uniteds 2-0 seier, og står nå med åtte scoringer og sju målgivende på 13 kamper under nordmannen. Det hjelper Ole Gunnar Solskjær på veien mot fast jobb. Som han får!
MIRAKELMENNENE I UNITED: Paul Pogba fikk lisens til å gjøre det han kan best under Ole Gunnar Solskjær, være god. På Stamford Bridge leverte han mål og målgivende i Manchester Uniteds 2-0 seier, og står nå med åtte scoringer og sju målgivende på 13 kamper under nordmannen. Det hjelper Ole Gunnar Solskjær på veien mot fast jobb. Som han får! Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Chelsea-Manchester United 0–2 (0–2)

LONDON (Dagbladet): Wembley, Emirates og nå Stamford Bridge. Ole Gunnar Solskjær har fullt hus i London. Ole Gunnar Solskjær har fullt hus mot de store klubbene. Og var Tottenham-seieren stor og Arsenal-triumfen litt større enn det, er denne helt enorm.

Ikke bare fordi Manchester United vant.

Men fordi Ole Gunnar Solskjær leverte på alle punkter.

DET ER STILT taktiske spørsmålstegn ved Ole Gunnar Solskjærs valg, kampplaner og disposisjoner underveis i enkelte kamper. Den ballen spretter ikke mer. På Stamford Bridge var Manchester United taktisk briljante fra start til mål. Måten Ole Gunnar Solskjær valgte å angripe Chelsea på før pause, med intensitet, høyt press og ekstrem kontringsvilje, var et strålende valg.

Måten han valgte å låse av kampen etter pause, ditto.

Dermed har Ole Gunnar Solskjær bevist at han kan mer enn offensiv fotball.

Han kan motspillet også.

ER PAUL POGBA god, er Manchester United på sitt beste helt fenomenale. Mot Paris Saint-Germain ble franskmannen tatt ut av kampen. Mot Chelsea fikk han dominere. Og slik, fordi det handler om gi spillere som Paul Pogba muligheter til å blomstre, er Ole Gunnar Solskjær ett steg nærmere Wembley og FA-cup finalen.

Samtidig er han enda en stor seier nærmere det Manchester Uniteds vinter og vår handler mest om.

SOM OM IKKE en bortekamp mot Chelsea er vanskelig nok å håndtere, lever Ole Gunnar Solskjær med alt det personlige presset han og situasjonen hans genererer. For ikke å snakke om spekulasjonene. Det går nemlig ikke en dag uten at mulighetene for den faste jobben veies på spekulasjonenes vekt.

Får han jobben i juni?

Får han den ikke?

PER DATO SYNES det å være konsekvensene av hvert eneste resultat Manchester United leverer. Viktigere enn hva det gjør for klubben er hva resultatene gjør for Ole Gunnar Solskjær og mulighetene til fast jobb.

Vinner United rykker han stadig framover i køen.

Taper United – som bare de har gjort en gang siden 20 LEGEND kom til klubben i desember – blir det som var fast grunn til kvikksand på sekunder.

DET SKJEDDE ETTER tapet for Paris Saint-Germain. Da var veldig mye galt, nesten alt. Lageret var dårlig, reservene var enda verre og Ole Gunnar Solskjær var ikke i nærheten av å håndtere fotballens største scene. Og derfor handlet denne cupkampen mot Chelsea om så veldig mye mer enn hvem som skal møte Wolverhampton på Molineux i FA-cupens kvartfinale.

Den handlet om framtida til Ole Gunnar Solskjær.

Ganger ti.

POENGTAPET HJEMMET MOT Burnley var en glipp, en kamp under pari, men Ole Gunnar Solskjærs Manchester United gjorde frustrasjon til karakter da de responderte med de to scoringene som tross alt ga uavgjort og poengdeling helt mot slutten. Den påfølgende borteseieren i Leicester var et nytt bevis på det, karakter. Og det er denne kampen også, i kjølvannet av alle vekkerklokkene som begynte å ringe da Paris Saint-Germain var på Old Trafford sist tirsdag.

Kvalitetsforskjellen Manchester United opplevde i Champions League er det vi i fotballen kaller en brutal virkelighetssjekk.

Responsen Ole Gunnar Solskjær fikk på Stamford Bridge er det vi kaller klasse.

"He's still their Solskjær,

Their only Solskjær,

He makes them happy,

When skies are grey.

And Alan Shearer ..........."

VEL, GLEM HAN. For nå. Den tidligere storspissen, nå TV-ekspert, er ennå ikke helt om bord. Han er ikke overbevist selv om han roser Ole Gunnar Solskjærs taktiske disposisjoner denne kvelden. Men United-fansen er det – var det litt tvil etter PSG-kampen er den borte nå.

Det er bare en manager for Manchester United.

Han heter Ole Gunnar Solskjær.

MED REKKA 11-1-1 er det egentlig sånn de fleste steder. I presserommet her på Stamford Bridge er det nesten som om Manchester United ikke eksisterer. Det handler bare om den allerede navngitte nordmannen. Alt handler om han. Og hadde jeg ikke visst bedre ville ikke håret en gang reist seg på hodet mitt om det snart dukket opp en Premier League-tabell med Ole Gunnar Solskjær, og ikke Manchester United, på fjerdeplass.

Så kokos er det.

Så Solskjær er Manchester United.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer