Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ole Gunnar Solskjær, kunne du vært villig til å ta over United?

Supportersjefens bønn til klubbledelsen.

VIL HA SOLSKJÆR TIL OLD TRAFFORD: Den norske supportersjefen ønsker United-legenden tilbake til Manchester. Her omfavner Solskjær Ajax-trener Frank de Boer sist måned. Foto: Scanpix
VIL HA SOLSKJÆR TIL OLD TRAFFORD: Den norske supportersjefen ønsker United-legenden tilbake til Manchester. Her omfavner Solskjær Ajax-trener Frank de Boer sist måned. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Misnøyen med Manchester United-manager Louis van Gaal spillestil er fremdeles stor blant mange av lagets fans, til tross for de to siste seirene i Premier League og FA Cupen. Redaktør for engelskmennenes norske supporterklubb Dag Langerød frykter for «de røde djevlenes» identitet med nederlenderen som sjef.

Langerød ønsker derfor at United går tilbake til røttene og ser på mulighetene for å erstatte van Gaal med personer som spilte under Sir Alex Ferguson. En av dem som kunne fått United-skuta tilbake på rett kjøl, tror han er Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær.

- Det viktigste er å ta vare på identiteten. Er det noen som vet hvordan man skal gjøre det, er det gamlegutta. De vet hva United handler om. Det er positivitet, aggressivitet og stolthet. Det er så langt unna det man ser på banen nå. Ole Gunnar Solskjær, kunne du vært villig til å gjøre noe for klubben? Det er slike spørsmål ledelsen må stille, sier Langerød til Dagbladet.

Kritisk til van Gaal Redaktøren håper derfor at typer som Solskjær, Ryan Giggs, Neville-brødrene, Nicky Butt, Paul Scholes, David Beckham og David Gill alle blir vurdert og sjekket for mulige roller i klubben.

- Solskjær ville også fått den automatiske respekten og arbeidsroen han ville trengt i United som han ikke fikk i Cardiff.

Langerød tror gamlegutta sammen kunne skapt ny suksess på Old Trafford, med en av dem som leder. Selv om han ikke vil ta orde for å sparke van Gaal umiddelbart, har han ikke tror på at «jerntulipanen» plutselig vil oppleve suksess.

- Min holdning til van Gaal er at jeg har vanskelig for å se at han kan lykkes. Jeg håper fortsatt at vi vinner 3-0 mot Newcastle i kveld og at alt snur, men det er ingenting som tyder på det.

Moyes med bedre tall Sammenligner man utskjelte David Moyes' ti siste kamper som United-sjef med van Gaals ti siste kommer også sistnevnte dårlig ut.

Ifølge Langerød scorer Moyes bedre på alle parametre, inkludert antall poeng (17-10), scorede mål (17-9) og totalt antall skudd (159-84).

- Det er ingen tvil om at det ikke går bra for tiden. Det understreker denne statistikken. Moyes er bedre enn van Gaal på absolutt alt fra da nedturen hans begynte.

I kveld er Manchester United på plass i nordøst-England for møtet med bunnlaget Newcastle. Til helga venter Liverpool på Anfield. Hvis resultatene uteblir, vil kritikken mot van Gaal øke i både styrke og omfang.

- Det vil bli kaos. Alle mulige United-fans er allerede frustrerte og sinte, sier Langerød.

- Skulle få sparken Redaktøren forteller at han har kilder tett på klubben som opplyste at styret hadde bestemt seg for å sparke van Gaal etter hjemmetapet for Norwich sist måned, men at samtaler helt på tampen gjorde at de ga ham en ny sjanse. Egentlig skulle han få fyken før 0-0-kampen mot Chelsea.

- Siden det skjedde klarer jeg ikke se at van Gaal får sparken nå. Det har bare gått tre uker siden det skjedde, og styret må jo ha gjort noen grundige avveininger som de må stå ved. Hvis de gjør det likevel, vil det virke ganske lite gjennomtenkt, mener Langerød.

• Manchester Uniteds oppgjør mot Newcastle starter klokken 20.45 og vises på TV 2 Sport Premium.

VIL HA GAMLEGUTTA TILBKAE: United-supporter Dag Langerød ønsker at typer som Ole Gunnar Solskjær og Ryan Giggs får ansvaret med å lede Manchester United i fremtida. Foto: Scanpix
VIL HA GAMLEGUTTA TILBKAE: United-supporter Dag Langerød ønsker at typer som Ole Gunnar Solskjær og Ryan Giggs får ansvaret med å lede Manchester United i fremtida. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media