Stort intervju med Solskjær

Ole Gunnar Solskjær med avsløring

Nordmannen takket nei til to tilbud fra Saudi-Arabia. Han åpner også opp om hvordan det føltes å få sparken og beskjeden til spillerne like før.

INTERVJUET: Ole Gunnar Solskjær snakker ut i The Athletic. Foto: NTB
INTERVJUET: Ole Gunnar Solskjær snakker ut i The Athletic. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et stort intervju med The Athletic sier tidligere Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær at han har avslått to jobbtilbud fra Saudi-Arabia.

- Jeg har hatt en del tilbud. De to seineste var fra Saudi-Arabia. Min beste venn, som også er agenten min, går gjennom dem. Når du har vært trener i Manchester United har du en del kriterier rundt hva du vil jobbe med, sier Solskjær i intervjuet.

Solskjær fikk høsten 2021 sparken i Manchester United etter snaue tre år i jobben. Siden det har han ikke hatt noen trenerjobb.

LATTERLIGGJØRES: Ole Gunnar Solskjær får gjennomgå i den meget populære YouTube-serien «The Champions»- Video: The Champions/YouTube Vis mer

Klar for ny utfordring

Solskjær forteller at han har fått en ny rolle som «teknisk observatør» for Det europeiske fotballforbundet (UEFA), en jobb som starter i kveld. På spørsmål om han ønsker å bli hovedtrener igjen, svarer han «ja». Han utelukker ikke at det kan bli en jobb utenfor England.

- Jeg elsker England og Premier League. Til og med Championship føles sterkere enn noensinne, men jeg føler meg ikke bundet til England. Kanskje en annen utfordring hvor jeg trenger å oppleve en ny kultur og lære et nytt språk, sier Solskjær og fortsetter:

- DNA-et og identiteten til klubben er viktig, en klubb hvor jeg kan være meg selv. Det må passe sammen. Kanskje jeg tok en feil avgjørelse da jeg dro til Cardiff, for eksempel, hvor det var en krasj i ulike identiteter og stiler.

Solskjær sier at det han savner mest med trenerjobben, er å jobbe med bra folk, diskutere fotball og skape en kultur hvor støtteapparatet trives i jobben og bygger et lag sammen.

Dette er det første store intervjuet nordmannen gjør etter exiten. Han har snakket med United-kjenner Andy Mitton på telefonen, på vei til Surnadal med U16-laget til Kristiansund.

- Hardt

Solskjær åpner også opp om da han fikk sparken som United-manager. Han forteller at han fortalte spillerne at det «trolig var siste gang de jobbet sammen» allerede under pausen i 1-4-tapet mot Watford. Det sto 2-0 til pause.

United reduserte til 1-2 i andre omgang, men så fikk Harry Maguire rødt kort. På overtid scoret hjemmelaget to mål.

Neste dag var det spikeren i kista, da viseformann Ed Woodward kalte Solskjær inn på teppet.

- Jeg fikk en melding av Ed Woodward som sa at jeg måtte møte ham på kontoret på Carrington. Det var ganske hardt når du har vært i klubben i 18 år, med alle de gode og dårlige tidene, sier Solskjær.

Solskjær hadde kjørt familien til flyplassen før han fikk meldingen. Etter at han mottok beskjeden fra Woodward, fortalte han kona at han kanskje ankom Norge før henne. Han omtaler det som en «emosjonell dag».

- Vanskelig jobb

Nordmannen forteller at han ikke var sint eller bitter, men han var skuffet. Han føler heller ikke at «spillerne kastet ham under bussen», slik noen av Solskjærs tidligere lagkamerater har uttalt i ettertid.

Solskjær kaller United-jobben for «vanskelig», fordi de som skal styre spakene overtar en klubb som lenge ble ledet av Sir Alex Ferguson, som blir sett på som en av tidenes beste managere.

Solskjær nevner blant andre Haaland som en spiller han forsøkte å hente, før kraftspissen dro til Salzburg. Han nevner også Declan Rice (Arsenal) og Moses Caicedo (Chelsea) som spillere han ønsket til Old Trafford.

Særlig Jude Bellingham (Real Madrid) var sterkt ønsket, før han dro til Borussia Dortmund. Solskjær sier også at han ville hente Harry Kane på et tidspunkt, men at han ikke hadde de økonomiske midlene tilgjengelig på grunn av coronapandemien.

Dagbladet/NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer