MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB Scanpix
MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB ScanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjær om overganger: - Tror alle blir værende

Møtte pressen før rekordjakten mot Burnley.

Manchester United - Burnley 21.00 tirsdag.

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (45) er ute etter sin sjuende strake ligaseier (niende totalt) som Manchester United-manager mot Burnley på Old Trafford i morgen kveld. Det vil i så fall være Premier League-rekord.

I dag møtte Solskjær som vanlig engelsk presse på Carrington tidlig på morgenen.

Burnley er et av formlagene i Premier League, og står med tre seire og én uavgjort på de fire siste ligakampene. I FA-cupen ble det imidlertid bråstopp for Sean Dyches menn etter 0-5 mot Manchester City i helga.

- Resultatene de har hatt og det de har levert sier det (at de er i form, journ.anm.). Vi møter et lag som vil kjempe om tre poeng. Alle lag i Premier League vil gi deg problemer. Burnley er fysiske, vi må være forberedt. Men vi er også i form, sier Solskjær om morgendagens motstander.

Nordmannen melder at midtstopper Chris Smalling har trent den siste uka og snart er klar for kamp.

Overgangsvinduet

Januarvinduet stenger om fire dager, men det ser ikke ut som noen Manchester United-spillere forlater Old Trafford.

- For øyeblikket ser jeg for meg at alle blir værende. Det har ikke blitt gjort noen avtaler med noen, men det er fortsatt noen få dager igjen. Men jeg er ikke så involvert i forhandlingene, så det som skjer det skjer. Men det blir godt å stenge vinduet og forbedre spillerne i troppen som fortsatt er her, sier Solskjær, som mener Andreas Pereira har gjort det fantastisk på trening og ikke ser for seg at han går ut på lån.

- Jeg kan ikke se for meg at han går på lån fordi Andreas har gjort det fantastisk på trening siden jeg kom tilbake, sier Solskjær, som ser for seg at Pereira vil spille en del kamper for klubben mot slutten av sesongen.

I likhet med Periera, har backen Matteo Darmian blitt linket til andre klubber, etter å ha havnet langt bak i køen i jakt på spilletid.

Solskjær fikk også spørsmål om han ser på seg selv som en norsk manager midt i alt snakket om engelske managere.

- Jeg ser på meg selv som et Manchester United-produkt, for å si det slik, fordi jeg startet min karriere som trener her, jeg har tatt mine trenerlisenser her. Så den største delen av fotballivet mitt har vært her i Manchester, sier Solskjær.

- Jeg elsker det

45-åringen forteller at han fortsatt nyter tiden i klubben, i likhet med spillerne.

- Jeg elsker det. Det er det du ønsker, vi har hatt noen fantastiske resultater, fantastiske forestillinger og jeg kan se en forbedring på mange områder, bare fra Tottenham-kampen til møtet med Arsenal når det gjelder strukturen. Vi lærer hverandre å kjenne mer og de kjenner meg og vet hva jeg ønsker fra laget, folk har sagt at det handlet om å angripe, angripe, angripe, men men det andre jeg har vært glad for er at vi ikke har sluppet inn så mange mål, sier Solskjær.

Da Solskjær brukte ordene «planlegge for neste sesong», fikk han selvfølgelig på nytt spørsmål om han ser for seg å være i klubben utover sommeren.

- Hvordan Manchester United kommer til å se neste sesong, med eller uten meg, betyr ikke noe, jeg er her for å forberede meg for neste sesong, sier Solskjær.

Paul Pogba dro tidlig til Juventus, før han returnerte til Old Trafford som en verdensstjerner. Det har vært spekulasjoner i at franskmannen ikke ville vært den samme spilleren dersom han hadde blitt værende i Manchester United som ung.

- Jeg er ikke så sikker på det, for noen av de største talentene hopper over reservelaget, du vet, slik som Giggs gjorde, han gikk rett inn på førstelaget. Paul spilte seks eller sju kamper på reservelaget, og det var det, han ville sannsynligvis kommet inn på A-laget dersom han hadde blitt værende. Jeg mener han ikke kan se tilbake på utviklingen sin og tenke at han kunne gjort noe annerledes, for han er en verdensmester og han spiller bra for Manchester United nå, sier Solskjær.