Ole Gunnar Solskjærs avledningsmanøver

Presset øker på Ole Gunnar Solskjær. Uttalelsene etter tapet sist minnet veldig om læremesteren hans.

KRITISK: Ole Gunnar Solskjær var kritisk til Aston Villa-spillernes oppførsel da Bruno Fernandes bommet på straffe. Foto: NTB
KRITISK: Ole Gunnar Solskjær var kritisk til Aston Villa-spillernes oppførsel da Bruno Fernandes bommet på straffe. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson var kjent for å ta presset bort fra egne spillere, ved å fokusere på ting som gjorde at skotten fikk oppmerksomheten i engelsk og internasjonal presse.

Ole Gunnar Solskjær (48) har hentet mye fra sin læremester, og uttalelsene nordmannen kom med i helga kan tyde på at han brukte en avledningsmanøver, for å fjerne presset fra sine egne elever.

For etter 0-1-tapet mot Aston Villa, fokuserte Solskjær på at matchvinnerscoringen i det 88. minuttet skulle vært avblåst for offside, før han slaktet Aston Villa-spillerne for det de gjorde mot Bruno Fernandes før han bommet på straffesparket som ville gitt 1-1 på overtid.

Bortelagets spillere omringet både dommeren og Fernandes og gjorde det beste de kunne for å psyke ut portugiseren. Solskjær mente det vitnet om dårlig sportsånd.

- Jeg hadde ikke tenkt å nevne det, men det er ikke riktig at de gjør det, uttalte Solskjær og fortsatte:

- Jeg mener det skulle vært gult kort til noen, men de oppnådde det de ønsket. Måten de oppfører seg rundt straffemerket, rundt Bruno ... det liker jeg ikke.

«En avlednningsmanøver for å ta fokuset vekk fra hans og Manchester Uniteds mangler», skriver David McDonnell, som følger Manchester United tett, i Daily Mirror.

«Ole Gunnar Solskjærs unnskyldninger viser at presset øker for Manchester United-sjefen», mener McDonnell.

Presset øker

For de harde fakta er at Manchester United står med tre tap på de fire siste kampene. Tapet mot Young Boys i Champions League var pinlig, exiten mot West Ham i Ligacupen var ikke noe å heve øyenbrynene over, men å tape hjemme mot Aston Villa får nok en gang varsellampene til å lyse.

Det er også verdt å merke seg at 2-1-seieren over West Ham i ligaen fort kunne endt uavgjort, dersom Mark Noble hadde satt straffesparket London-laget fikk på overtid.

Likevel ligger Manchester United bare ett fattig poeng bak ligaleder Liverpool. De røde står med 4-1-1, det samme som Chelsea, Manchester City og Everton.

Det skal likevel ikke mer enn en svak United-periode til før engelsk presse kvesser blyanten. Presset på Solskjær vil øke de neste ukene dersom klubbens svake form ikke snur, og det fort.

Små marginer

- Det er små marginer mellom himmel og helvete, uttalte Solskjær etter Aston Villa-tapet, og siktet til Bruno Fernandes' straffebom.

«Manchester United-sjefen kunne like gjerne snakket om seg selv», skriver Chris Wheeler i Daily Mail.

Kommentatoren mener tre tap på fire kamper er svakt for enhver manager, men særlig for en manager som har en så god tropp som det Solskjær har til rådighet.

Han syns ikke United ser ut slik som var forventet, etter sommeren tre stjernesigneringer.

«De 136 millioner pundene som ble brukt på Ronaldo, Raphaël Varane og Jadon Sancho denne seommeren skulle etter planen ta dem til et nytt nivå, men det har bare økt forventninger som laget sliter med å oppnå», skriver Wheeler.

Tidligere Aston Villa-angriper Gabriel Agbonlahor går så langt som å mene at Manchester United burde kvitte seg med Solskjær og ansette manager Antonio Conte. Hør lydklippet her:

Manchester United møter Villarreal i Champions League førstkommende onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer